Kukan: Euroskeptici nebudú v EP protiváhou

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:45 • 2 min
Kukan: Euroskeptici nebudú v EP protiváhou

BRATISLAVA - Euroskeptici nie sú v pozícii byť protiváhou štandardných politických zoskupení v Európskom parlamente (EP). Vyhlásil to dnes v Bratislave na konferencii EÚ v roku 2014: Nové inštitúcie, nové reformy? europoslanec Eduard Kukan. Podľa neho sa euroskeptickým stranám pre značné názorové rozdiely na rôzne témy nepodarí zjednotiť, aj preto nevyužijú potenciál hlasov, ktoré dostali.

slovakia

left justify in out

Tieto strany podľa Kukana vnesú do EP len viac teatrálnosti. "Nigel Farage mal vždy veľa publicity, keď kritizoval úniu, ale nikdy som ho nepočul vysloviť žiadny návrh riešenia," povedal Kukan. "Jean-Marie Le Pena som počul rozprávať za celý čas jedenkrát," dodal. Prítomnosť väčšieho počtu euroskeptikov však môže podľa Kukana zomknúť tradičné politické zoskupenia ako Európska ľudová strana, Strana európskych socialistov alebo Aliancia liberálov a demokratov pre Európu k tesnejšej spolupráci. Kukan zároveň verí, že Jean-Claude Junker sa stane novým predsedom Európskej komisie. 

 

Na margo nízkej účasti vo voľbách do EP na Slovensku sa Kukan vyjadril, že ľudia pravdepodobne vnímajú Európsku úniu a EP odlišne. "Zatiaľ čo Európsku úniu podporujú, Európsky parlament je pre nich abstraktná inštitúcia," povedal Kukan s tým, že je občanom potrebné vysvetliť, aký výrazný vplyv na ich život má táto inštitúcia. Na Slovensku sa podľa neho diskusia o európskych inštitúciách obmedzí na to, aký obnos financií do nich dáme a koľko z nich dostaneme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies