Kuckovi ofenzívny post vyhovuje. Kozák: Verím, že mu forma ostane

NETKY.SK • 11 November 2013, 18:15 • 2 min
Kuckovi ofenzívny post vyhovuje. Kozák: Verím, že mu forma ostane

SENEC - Futbalový reprezentant Juraj Kucka nepatrí medzi vyhlásených strelcov, no v poslednej dobe mu to "sype". Zvyčajne defenzívny stredopoliar talianskeho FC Janov nastúpil v oboch uplynulých dueloch v Serii A na ofenzívnejšom poste a v oboch sa gólovo presadil, za čo si vyslúžil pochvalu od reprezentačného trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

"Videl som oba zápasy, hral na pozícii z kraja, hral dobre a skóroval. Verím, že mu forma ostane a bude v nej pokračovať. Je to skutočne tímový hráč a pre mužstvo veľmi užitočný," pochválil svojho zverenca Kozák. Kucka najprv otvoril skóre v zápase na pôde Lazia Rím (2:0) a v poslednom kole zase spečatil domáci triumf Janova nad Veronou (2:0), keď do siete usmernil hlavou center Matuzalema. Za gólovú formu vďačí podľa vlastných slov najmä novej úlohe v tíme. "Hráme systémom 3-4-3, čiže som viac hore a bližšie k bránke, ako keď som hral v zálohe. Tréner mi tak dal viac voľnosti a mám viac dopĺňať útok. Tam som hral naposledy v Ružomberku, no na tomto poste sa cítim dobre. Mám viac možností skórovať a som rád, že mi to tam v posledných dvoch zápasoch padlo. Verím, že sa nám bude dariť aj ďalej," uviedol Kucka. Spolu s ním sa darí celému mužstvu a Janovu tak po 12. kole patrí siedma pozícia v tabuľke.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar zaujal aj oslavou gólu, keď predviedol salto. "Nie, netrénujem to," zasmial sa. "Skúšal a robil som to už odmalička. Asi to mám v krvi." Kucka verí, že si dobrú formu prenesie aj do reprezentácie, ktorú čaká už tento piatok náročný prípravný duel vo Vroclave s Poľskom. "Bude to kvalitný zápas. Poliaci majú veľmi silné mužstvo. Neviem presne, čo od nich môžeme čakať, pretože som ich nevidel hrať a nebol som ani na poslednom zápase v Poľsku. Ale odvtedy sa určite zmenil aj ich systém. Musíme sa na nich poriadne pripraviť a podať dobrý výkon," dodal.

Slovenskí reprezentanti sa naposledy tešili z výhry v kvalifikácii na pôde Bosny a o ďalšiu by chceli zabojovať práve v piatok: "Chceme nadviazať na výkon, ktorým sme začali v Bosne. Tam to bol dobrý, bojovný a kolektívny výkon a podarilo sa nám vyhrať. Aj keď potom tie výsledky neboli už také dobré, no naša hra sa určite zlepšila a chceme v tom pokračovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies