Kucka si vybral správnu možnosť, cestoval do Bieloruska

NETKY.SK • 13 Október 2014, 08:23 • 2 min
Kucka si vybral správnu možnosť, cestoval do Bieloruska

BORISOV - Futbalový reprezentant SR Juraj Kucka sa po víťazstve nad Španielskom (2:1) rozhodoval, či pocestuje s mužstvom do Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Bojníc mal totiž informáciu, že pre dve žlté karty zo zápasov s Ukrajinou a Španielskom bude musieť z disciplinárnych dôvodov vynechať nedeľňajší duel s Bieloruskom. Napokon sa rozhodol cestovať a v nedeľu v Borisove nechýbal na trávniku pri výhre 3:1. Až priamo v Bielorusku sa dozvedel, že sa zmenili pravidlá UEFA a stojí sa až po troch žltých kartách.

 

„Hneď po zápase so Španielmi mi povedali, že nemôžem hrať. Rozhodoval som sa, či sa vrátim do klubu, pôjdem domov alebo odcestujem s mužstvom. Zvolil som možnosť ísť s tímom do Bieloruska, keďže som mal menšie zdravotné problémy a chcel som byť v kontakte s našimi lekármi. Na druhý deň po prílete do Bieloruska mi vedúci mužstva povedal, že môžem hrať, lebo sa zmenili pravidlá,“ popísal sled udalostí Juraj Kucka. 

 

Hráča FC Janov trápil po Španieloch narazený bok, kde ho v jednom zo súbojov zasiahol kolenom Martin Škrtel. „Bolo to bolestivé, ale uvoľnilo sa to, a v zápase mi to už nebránilo v pohybe,“ uviedol Juraj Kucka. 

Bývalý hráč seniorských tímov Podbrezovej, Ružomberka či Sparty Praha nadviazal v Borisove na svoj výkon zo Žiliny proti Španielsku a v úvode stretnutia mohol rovnako ako pod Dubňom otvoriť skóre. Po rohu mu loptu ideálne hlavou priťukol Škrtel, ale pokus Kucku zázračne chytil brankár domácich Jurij Ževnov. „Sústredil som sa iba na to, aby som dobre trafil loptu smerom do bránky. Brankár tam zrazu pribehol a nejako reflexívne môj pokus vyrazil,“ popísal Kucka jeden z dôležitých momentov súboja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies