Aký je názor Štefana Harabina na možnú povolebnú koalíciu?

NETKY.SK • 6 Február 2020, 17:10 • 2 min
Aký je názor Štefana Harabina na možnú povolebnú koalíciu?

Volebný líder strany Vlasť Štefan Harabin sa v relácii pre televíziu RAJ vyjadril ohľadom možného zoskupenia strán, ktoré by po parlamentných voľbách mohli vytvoriť vládu.

slovakia

left justify in out

Koalícia ako ochrana 

Už všeobecne sa vie, a potvrdili to aj ostatné kandidujúce strany, že do vlády s ĽSNS nepôjde nikto okrem Vlasti. Existuje tu teda pravdepodobnosť, že strana bude v parlamente izolovaná, ako to bolo aj doteraz. Čím viac hlasov však Kotlebovci získajú, tým sa vytvára väčšia pravdepodobnosť pre vznik koalície z liberálov a Kisku so Smerom. "Dôvod bude jasný, ochrániť našu krajinu pred vplyvom fašizmu," konštatoval Harabin.

 

img

 

3 strany vo vláde

Volebný líder Vlasti si preto myslí, že jedinou možnou voľbou ĽSNS pre možné povolebné rokovania je strana Vlasť. V relácii sa vyjadril nasledovne: "Pán Pellegrini povedal, že on je ochotný ísť do vlády s Kiskom, pričom Kiska by sa tomu nebránil. Liberáli s Kiskom pritom nadávajú na Smer, že sú to zlodeji."  Harabin je preto názoru, že kto volí Smer, volí zároveň aj budúcu koalíciu, ktorá by sa následne vytvorila z PS/Spolu, Za ľudí a Smeru.

 

img

 

Pre bilaterálne vzťahy je ĽSNS neprijateľná

Podľa volebného lídra Vlasti a bývalého sudcu Najvyššieho súdu SR bola jeho strana jedinou, ktorá konštatovala, že treba rešpektovať rozhodnutie najvyššieho súdu vo vzťahu k ĽSNS. Na druhej strane sa však vyjadril, že Kotlebovci sú neprijateľní ako pre Brusel, tak aj pre Washington. Rovnaký názor zastáva aj Moskva pre Kotlebove vyjadrenia ohľadom druhej svetovej vojny.

 

img

 

Názor na Rusko

"Rusko sa stáva svetovou veľmocou a bez ich garancie je ohrozená aj existencia Slovenska. Už teraz sa formuje nový bezpečnostný systém v Európe a on nebude bez Ruska. My v zahraničnej politike musíme zvažovať aj tieto komponenty," predostrel Štefan Harabin.

 

Inú možnosť Kotlebovci nemajú

Vlasť podľa vyjadrenia svojho volebného lídra nevylučuje spoluprácu so žiadnou politickou stranou, a preto by sa mal Kotleba podľa Harabina modliť, aby sa Vlasť dostala do parlamentu. "V opačnom prípade sa nedostane do vlády," vyjadril sa na záver Harabin.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies