Kuba eviduje dva nové prípady ziky: K nakazeniu došlo doma na ostrove

NETKY.SK • 4 August 2016, 08:38 • 2 min
Kuba eviduje dva nové prípady ziky: K nakazeniu došlo doma na ostrove

HAVANA - Dvom ľuďom diagnostikovali na Kube vírus zika, v oboch prípadoch došlo k nakazeniu evidentne doma na ostrove. Informovala o tom agentúra AP s tým, že Kube sa dosiaľ dlhodobo darilo udržiavať túto nákazu pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva zaevidovalo oba prípady v pondelok v meste Holguín vo východnej časti krajiny. Prítomnosť vírusu zika v krvi potvrdili laboratórne testy. Rezort zdravotníctva dodal, že ani jeden z nakazených necestoval mimo ostrov.

 

Kubánske úrady preverujú všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny a osoby s vírusom zika umiestňujú do karantény. Celý ostrov navyše neustále postrekujú proti komárom. Až do pondelka sa tam tak vďaka tejto taktike vyskytol iba jeden známy prípad tohto ochorenia.

 

Liečba postupuje v oboch prípadoch úspešne, uviedla ďalej kubánska vláda. Oblasť, kde žijú, postrekujú proti komárom a hľadajú ďalšie možné prípady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies