Kryla ho trénerka? O sexuálnych útokoch doktora vraj vedela aj trénerka

NETKY.SK • 28 September 2018, 08:58 • 2 min
Kryla ho trénerka? O sexuálnych útokoch doktora vraj vedela aj trénerka

LANSING - Bývalú gymnastickú trénerku na Michiganskej štátnej univerzite Kathie Klagesovú obvinili z krivej výpovede a budú ju súdiť v procese sexuálneho zneužívania skrachovaným športovým lekárom Larrym Nassarom.

slovakia

left justify in out

Klagesová poprela tvrdenia, že by sa jej niekedy gymnastky sťažovali na útoky zo strany Nassara. Športovkyne však vo svojich výpovediach uviedli, že ju na lekárovo správanie viackrát upozornili. Larisse Boyceovej, ktorá mala v čase obťažovania 16 rokov, mala Klagesová údajne povedať, že ak by sa to dostalo vonku, pre Nassara by to mohlo mať "veľmi vážne následky".

Nassar za desaťročia zneužil stovky športovkýň, medzi nimi aj olympijskú víťazku v športovej gymnastike z Londýna 2012 Simone Bilesovú. Vyslúžil si za to vo viacerých súdnych procesoch vyše 200 rokov odňatia slobody. Jeho obete dosiahli so vzdelávacou inštitúciou dohodu o vyrovnaní v hodnote 500 miliónov amerických dolárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies