Krutá pomsta: Troch ľudí z indickej moslimskej obce upálili zaživa

NETKY.SK • 19 Január 2015, 09:56 • 2 min
Krutá pomsta: Troch ľudí z indickej moslimskej obce upálili zaživa

NAÍ DILLÍ - Najmenej traja ľudia z moslimskej komunity vo východnej Indii boli upálení zaživa pri odvetnom útoku. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia indických predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Vyše 3000 ľudí zaútočilo v nedeľu na prevažne moslimskú dedinu v okrese Muzaffarpur v indickom štáte Bihár a podpálilo tam domy.

 

Násilie vypuklo po tom, čo 19-ročný mladík z hinduistickej komunity ušiel s moslimským dievčaťom z uvedenej dediny. Telo mladíka našli pri dedine v nedeľu ráno, potom ľudia z pomsty zaútočili na túto obec a podpálili v nej domy.

 

Úrady zatkli 14 ľudí: 13 osôb za výtržníctvo a jednu osobu za vraždu mladíka. V oblasti rozmiestnili policajtov, aby zabránili ďalším zrážkam. "Situácia je napätá, ale pod kontrolou," povedal novinárom miestny činiteľ.

 

Vláda v štáte Bihár nariadila vyšetrovanie tohto prípadu a oznámila, že príbuzných obetí odškodní sumou 500.000 rupií (7000 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies