Krutá daň za krásu

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:00 • 2 min
Krutá daň za krásu

BRATISLAVA - Diktát módnych trendov už niekoľko sezón káže výrazný rúž. Mnoho žien ale netuší čo všetko taký rúž ukrýva. A nejde len o sexappeal, ale aj o zdravie.

slovakia

left justify in out

Vedeli ste, že počas života skonzumujete približne 1,5 rúžu? Hovorí sa niečo za niečo. Chcete dlhotrvajúci nezmývateľmý rúž? Super, ale zmierte sa s tým, že obsahuje veľké množstvo chemikálií, ktoré môžu poškodiť vaše zdravie.

 

Nebezpečné látky, ktoré rúže obsahujú su najmä parabény, methakryláty, olovo a kadmium. Vedci ale potvrdili tiež prítomnosť triklosanu, ktorý sa pridáva do rúžov ako konzervant aby dlhšie vydržali. Táto látka môže spôsobiť svalové ale aj srdečné problémy.

 

Vylúčenie týchto škodlivých látok z tela môže trvať až 40 rokov. Najviac ohrozené sú dievčatá, ktoré si začali ústa prikrášlovať už pred 16. narodeninami.

 

Čo všetko môžu spôsobiť nebezpečné chemikálie?

Parabény: poruchu menštruačného cyklu, rakovinu prsníka

Kadmium: zápal kože, dlhodobé poškodenie ladvín

Triklosan: problémy so štítnou žľazou, plodnosťou, akné, nadmerné ochlpenie, priberanie na váhe

Olovo: poškodenie centrálnej nervovej sústavy

Methakrylát: infarkt, oslabenie svalov, podráždenie kože

 

Vysoká cena rúžu neznamená vždy aj vysokú kvalitu. A preto pri výbere siahnite radšej po tých "prírodných", ktoré obsahujú rastlinné ingrediencie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies