Kríza vo Francúzsku: Výška nezamestnanosti láme rekordy!

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 09:58 • 2 min
Kríza vo Francúzsku: Výška nezamestnanosti láme rekordy!

PARÍŽ - Počet nezamestnaných vo Francúzsku sa v apríli vyšplhal na rekordných 3,264 milióna. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo vo štvrtok tamojšie ministerstvo práce.

slovakia

left justify in out

Počet ľudí bez práce rástol nepretržite dva roky a v porovnaní s marcom sa zvýšil o 1,2 percenta. Francúzsky prezident François Hollande je naďalej presvedčený, že situáciu na trhu práce sa ešte tento rok podarí stabilizovať. 

"Napriek týmto údajom... potvrdzujem cieľ zvrátiť do konca roka trend (rastúcej) nezamestnanosti," povedal Hollande na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Nezamestnanosť v Nemecku síce v máji mierne vzrástla, jej miera je však stále jednou z najnižších od opätovného zjednotenia krajiny. Vo Francúzsku je naopak nezamestnanosť najvyššia od začiatku záznamov v roku 1996, čo ilustruje rastúce rozdiely medzi dvoma najväčšími ekonomikami eurozóny. 

Európska komisia, Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj, ako aj francúzsky fond pre výplatu dávok v nezamestnanosti očakávajú, že situácia na trhu práce sa bude zhoršovať aj v roku 2014. Podľa Bruselu miera nezamestnanosti v krajine tento rok vzrastie z vlaňajších 10,2 na 10,6 percenta a v roku 2014 bude nasledovať ďalšie zvýšenie na 10,9 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies