Kreuziger nejde na TdF, vyšetrujú ho pre doping

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 18:19 • 2 min
Kreuziger nejde na TdF, vyšetrujú ho pre doping

PARÍŽ - Český cyklista Roman Kreuziger sa nepredstaví na blížiacom sa prestížnom podujatí Tour de France.

slovakia

left justify in out

Kolega Slováka Michaela Kolářa v tíme Tinkoff-Saxo dostal informáciu o nezrovnalostiach v jeho biologickom pase a čaká ho vyšetrovanie. Cyklistická antidopingová nadácia (CAFD) údajne našla abnormality v rokoch 2011 a 2012, vtedy pôsobil ešte vo farbách Astany.

 

Kreuziger nechal svoje hodnoty preveriť dvojicou expertov, podľa ktorých nie je o čom diskutovať. Dvadsaťosemročný jazdec popiera akékoľvek dopingové previnenie. "Informoval som tím, že som nebral žiadne zakázané látky a nepoužíval zakázané metódy. Som pripravený sa postaviť odlišným tvrdeniam," uviedol rodák z Moravskej Třebovej pre svoju oficiálnu stránku. 

 

Pokiaľ sa celá situácia nevyrieši, Tinkoff-Saxo nenominuje Kreuzigera na žiadne preteky. Najlepším výsledkom solídneho vrchára v tejto sezóne bolo tretie miesto na podujatí Tirreno-Adriatico. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies