Krasokorčuľovanie ME: Rajičová postúpila z 9. miesta, KP pre Medvedevovú

NETKY.SK • 27 Január 2016, 15:39 • 2 min
Krasokorčuľovanie ME: Rajičová postúpila z 9. miesta, KP pre Medvedevovú

BRATISLAVA - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová postúpila zo stredajšieho krátkeho programu na majstrovstvách Európy v Bratislave do piatkových voľných jázd z deviateho miesta. Na ZŠ Ondreja Nepelu predviedla najlepší KP jedna z favoritiek Ruska Jevgenija Medvedevová.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročná Rajičová sa pred domácim publikom zhostila úlohy vybojovať si čo najlepšiu pozíciu do finálových jázd veľmi dobre. Zverenka trénera Igora Krokavca a jej otca Toma Rajiča na úvod skočila čisto kombináciu trojitého lutza a dvojitého rittbergera, následne trošku zaváhala pri trojitom rittbergerovi. Piruety aj krokové variácie zvládla dobre, ako aj dvojitý axel. Od arbitrov dostala na hudbu z filmu Rómeo a Júlia 57,24 bodov, čo je jej osobné maximum. Prekonala tak výkon 57,15 bodov z minuloročných MS juniorov.

 

"Som spokojná. Bolo tam aj jedno menšie zaváhanie, ani neviem čo sa tam presne stalo. A tak ma body celkom prekvapili. Nervózna som bola len trošku, ale keď začala hudba spadlo to zo mňa. Som rada, že ma diváci tak povzbudzovali. Verím, že aj voľná jazda mi pôjde podľa predstáv," povedala v mixzóne olympionička zo Soči.

 

Do kombinácie zaradila rodáčka z USA dvojitý skok. "Išla som na istotu. Na tréningu som mala trošku problémy. Tak som sa zbytočne nechcela nechať znervózniť," vysvetlila úradujúca slovenská šampiónka.

 

Z druhého miesta pôjde do bojov o cenné kovy ďalšia Ruska Jelena Radionovová, ktorá na líderku stráca iba necelé dva body. Aj tretie miesto podľa očakávania získala reprezentantka Ruska Anna Pogorilá, hoci už s väčším bodovým odstupom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies