Kráľovná Alžbeta vyšla na verejnosť po siedmich mesiacoch. Navštívila miesto, kde novičokom otrávili Skripaľa

NETKY.SK • 15 Október 2020, 21:39 • 2 min
Kráľovná Alžbeta vyšla na verejnosť po siedmich mesiacoch. Navštívila miesto, kde novičokom otrávili Skripaľa

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. sa vo štvrtok po prvý raz za uplynulých sedem mesiacov objavila na verejnosti mimo svojho sídla.

slovakia

left justify in out

Od marca, keď Británia v súvislosti s pandémiou zaviedla prísne opatrenia, prebývala 94-ročná panovníčka na Windsorskom hrade, odkiaľ vykonávala svoje oficiálne povinnosti prostredníctvom telefónu a videomostu. Informovala o tom agentúra Reuters. 

 

img

 

Kráľovná sa stretla s vedcami

Kráľovná v sprievode princa Williama navštívila vojenské výskumné zariadenie neďaleko mesta Salisbury v grófstve Wiltshire.

 

Alžbeta II. sa stretla s vedcami Obranného vedecko-technologického laboratória (DSTL), ktoré sa podieľalo na vyšetrovaní útoku nervovoparalytickou látkou novičok z roku 2018. Kráľovská návšteva sa vzhľadom na pandémiu konala za prísnych bezpečnostných opatrení.

 

Mohlo by vás zaujímať: Skripaľov dom v Británii vyhlásili po 13 000 hodinách čistenia za bezpečný

 

Takmer sedem mesiacov v izolácii

Panovníčka dorazila na miesto vrtuľníkom, zatiaľ čo jej vnuk prišiel autom. Všetci, s ktorými prišla do kontaktu museli podstúpiť negatívne testovanie na COVID-19.

 

img

 

Alžbeta II. ani William nemali ochranné rúška. Oficiálnym cieľom ich návštevy bolo otvorenie nového Centra pre analýzu energetiky.

 

Nasledovala ukážka zbraní a taktiky používanej pri kontrašpionáži a boji s terorizmomKráľovnú bolo od marca vidno iba na vojenskej prehliadke konanej na pozemku Windsorského hradu pri príležitosti jej narodenín a pri povyšovaní do rytierskeho stavu 100-ročného Thomasa Moora, ktorý vyzbieral rekordnú sumu na charitu.

 

Alžbeta II. medzitým absolvovala i návštevy svojich súkromných rezidencií - hradu Balmoral v Škótsku a paláca Sandringham na východe Anglicka.

 

Prečítajte si viac: Scotland Yard priznal, že nemôže dokázať účasť Moskvy v prípade Skripaľ

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona