Kráľovná Alžbeta dnes oslavuje 91. narodeniny! Vedeli ste, že pre zabezpečenia svojho pohodlia zamestnáva 1000 ľudí?

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 13:52 • 2 min
Kráľovná Alžbeta dnes oslavuje 91. narodeniny! Vedeli ste, že pre zabezpečenia svojho pohodlia zamestnáva 1000 ľudí?

Kráľovná Alžbeta II. má neuveriteľne tuhý korienok. O tom, čomu vďačí za svoj dobrý zdravotný stav kolujú hotové mýty. Z časti za to môže jej verný personál.

slovakia

left justify in out

Pred nedávnom bývalý šéfkuchár kráľovnej Alžbety II. Darren McGrady prezradil, že za dlhovekosť môže panovníčka ďakovať zdravej strave. Nejedáva zemiaky, cestoviny a neznáša cesnak. Kuchár bol v službách jej veličenstva pätnásť rokov. Spolu s kuchárom kráľovná zamestnáva aj ochutnávača pokrmov.

 

Popri bežnom služobníctve, vodičovi, záhradníkoch, krajčíroch a poradcoch má v pracovnom pomere tiež hodinára, či správcu známok. Kedysi počet jej zamestnancov siahal k číslu tisícdvesto, dnes ich má “len” okolo tisícky. Pod vplyvom hospodárskej krízy sa aj vladárka musela trošku uskromniť. V tom čase tiež nariadila zhasínanie, tlmenie kúrenia hneď ako opustí Buckinghamský palác, aby tak znížila rozpočet kráľovského dvora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies