“Kráľ Zemplína“ Mikuláš Vareha žiada od štátu 300 miliónov

NETKY.SK • 5 Január 2016, 13:39 • 2 min
“Kráľ Zemplína“ Mikuláš Vareha žiada od štátu 300 miliónov

KOŠICE - Veľkopodnikateľ a samozvaný "kráľ Zemplína" Mikuláš Vareha je momentálne vo väzení, kde si odpykáva 12-ročný trest za daňové úniky. Tvrdí, že ho štát kontrolami v jeho firmách pripravil o daňové výhody a žiada 300 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Na ministerstvo financií zaslal 24- stranový dokument, v ktorom žiada náhradu škody. Podnikateľ uvádza, že v jeho firmách bolo od roku 2006 vykonaných 1600 kontrol a desiatky ďalších konaní, ktoré ho pripravili o 300 miliónov eur, informuje košický Korzár. Peniaze majú byť kompenzáciou za ušlý zisk, nesprávne úradné postupy a zmarené investície.

 

„Naviac, tieto daňové konania spôsobili, že žiadateľovi neboli vyplatené oprávnené daňové výhody, bol nezákonne dodanený, sankcionovaný. Šikanózne konanie daňových úradov zlikvidovalo celú jeho podnikateľskú činnosť,“ tvrdí Vareha v liste.

 

Mikuláš Vareha navyše obviňuje ministerstvo, že jeho likvidácia bola dopredu pripravená a riadená ministerstvom.

 

Rezort potvrdil, že žiadosť obdržal, no zatiaľ sa k prípadu nebude bližšie vyjadrovať.

 

„Dňa 28.12.2015 bolo na Ministerstvo financií SR doručené predbežné prerokovanie – žiadosť o náhradu škody v zmysle zákona č. 514/2003 Z. z. od žiadateľa Mikuláša Varehu. MF SR požiadalo Daňový úrad Košice so žiadosťou o stanovisko k tejto veci,” informoval tlačový odbor rezortu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies