Krajský súd v Žiline potvrdil 22-ročný trest pre liptovského expolicajta Jána A.

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 13:50 • 2 min
Krajský súd v Žiline potvrdil 22-ročný trest pre liptovského expolicajta Jána A.

ŽILINA - Krajský súd v Žiline dnes zamietol odvolanie liptovského expolicajta Jána A. a potvrdil rozsudok Okresného súdu v Žiline, ktorý mu za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu a zločin nedovoleného ozbrojovania vymeral súhrnný 22-ročný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

"Určite vykonáme všetky možné právne kroky, ktoré nám zákon dovoľuje. V prvom rade podáme dovolanie na Najvyšší súd SR," povedal po pojednávaní expolicajtov obhajca Jiří Martaus s tým, že skutok sa nestal tak, ako sa uvádza v obžalobe. "Keby to bolo kvalifikované ako útok na verejného činiteľa so zbraňou, nemáme voči tomu nič," doplnil.

 

Prokurátorka Krajskej prokuratúry v Žiline Janka Kováčová považuje rozhodnutie krajského súdu za správne a zákonné. "Prokuratúra takéto rozhodnutie odvolacieho súdu očakávala, bolo vydané v zmysle nášho návrhu," uviedla.

 

Krajský súd v Žiline zamietol odvolanie obžalovaného, keďže považoval rozhodnutie Okresného súdu Žilina vo všetkých výrokoch za správne a zákonné, vyjadrila sa hovorkyňa súdu Anna Dudová Záborská.

 

Expolicajt Ján A., obvinený zo série lúpeží, sa podľa prokuratúry 5. augusta 2014 zabarikádoval v rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši. Po 11-hodinovom obliehaní viac ako polstovkou policajných špecialistov, pri ktorom Ján A. použil strelnú zbraň, ho zadržali 6. augusta krátko pred 5. hodinou. V rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši podľa obžaloby vystrelil minimálne štyrikrát na zasahujúcich policajtov, pričom prvého zasiahol a spôsobil mu poranenie, čím došlo k priamemu ohrozeniu života zasahujúceho policajta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies