Krajský súd Košice zrušil rozsudok v kauze ekoterorizmu

NETKY.SK • 31 Október 2013, 09:17 • 2 min
Krajský súd Košice zrušil rozsudok v kauze ekoterorizmu

KOŠICE – Senát Krajského súdu v Košiciach na neverejnom zasadnutí v odvolacom konaní zrušil v stredu rozsudok súdu prvého stupňa voči obžalovanému Ladislavovi K., ktorý bol odsúdený za závažný zločin terorizmu a ďalšie trestné činy na trest odňatia slobody na 25 rokov.

slovakia

left justify in out

Krajský súd vec vrátil Okresnému súdu Košice I, aby ju v potrebnom rozsahu znova prerokoval a rozhodol. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Na dnes naplánované verejné zasadanie senátu krajského súdu, ktorý mal v odvolacom konaní rozhodovať v kauze prvého slovenského ekoteroristu, bolo zrušené. Gálová dôvody neverejného zasadnutia KS ani zrušenia rozsudku neuviedla.

Košičan Ladislav K. sa podľa obžaloby hlásil k ochrancom zvierat. Okresný súd Košice I ho súdil za zločin terorizmu a ďalšie trestné činy - výrobu výbušnín, nedovolené ozbrojovanie, vydieranie a zastrašovanie. Ladislav K. k prevádzke rýchleho občerstvenia v Košiciach uložil 28. decembra 2011 po domácky vyrobenú rúrkovú bombu a len zhodou okolností jej výbuch nikoho vážne nezranil. Ako sa uvádza v rozsudku, trestných činov sa dopustil v úmysle vážne zastrašiť obyvateľstvo a donútiť vládu vykonať opatrenia obmedzujúce usmrcovanie zvierat. Odsúdili ho na 25 rokov väzenia. Advokátka odsúdeného sa proti rozsudku odvolala a po pojednávaní uviedla, že obhajobu postaví na tom, že jej mandant je duševne chorý, čo podľa nej prvostupňový súd nezohľadnil, rovnako ako znalci, ktorí na súde vypovedali a nevzali do úvahy i jeho staršiu zdravotnú dokumentáciu. Súčasne dala vypracovať nový znalecký posudok. 

Okresný súd Košice I, kam sa kauza vráti na opätovné konanie, vypočuje znalcov, ktorí vypracovali nový posudok a rozhodne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies