Donald Trump spúšťa vlastnú sociálnu sieť s názvom TRUTH Social

NETKY.SK • 21 Október 2021, 06:08 • 2 min
Donald Trump spúšťa vlastnú sociálnu sieť s názvom TRUTH Social

WASHINGTON - Bývalému šéfovi Bieleho domu zrušili kontá na viacerých sociálnych sieťach pre podnecovanie nenávisti po prehratých voľbách.

slovakia

left justify in out

Bývalý americký prezident Donald Trump oznámil v stredu plán na spustenie vlastnej sociálnej siete s názvom TRUTH Social. Avizoval, že beta verzia pre "pozvaných hostí" by sa mala spustiť už na budúci mesiac. Informovala o tom agentúra AFP.

 

Platformu bude vlastniť spoločnosť Trump Media & Technology Group (TMTG), ktorá má v úmysle spustiť aj predplatenú video službu na požiadanie, ktorá bude obsahovať zábavné programy.

 

img

 

"Vytvoril som TRUTH Social a TMTG, aby som sa postavil tyranii Big Tech (veľké technologické spoločnosti). Žijeme vo svete, kde má (afganské militantné hnutie) Taliban obrovskú prítomnosť na Twitteri, no váš obľúbený americký prezident bol umlčaný. To je neprijateľné," zdôraznil Trump vo vyhlásení.

 

Súvisiaci článok: Donald Trump spustil novú komunikačnú platformu, Facebook a Twitter ho nadobro odpojil

 

Trumpove kontá na Twitteri, Facebooku a ďalších sociálnych sieťach zablokovali po útoku jeho priaznivcov na sídlo Kongresu vo Washingtone, ku ktorému došlo 6. januára.

 

img

 

Kritici Trumpovi vyčítali, že k útoku podnecoval aj svojimi statusmi, čím porušil pravidlá on-line sietí. Krátko pred útokom vyslovil doteraz nepreukázané obvinenia z podvodov v prezidentských voľbách, ktoré prehral.

 

Mohlo by vás zaujímať: Donald Trump sa na Facebooku pár rokov neobjaví, spoločnosť mu zmrazila prístup




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies