Krajniak: Slovensko by malo nájsť štátnu ideu

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:27 • 2 min
Krajniak: Slovensko by malo nájsť štátnu ideu

BRATISLAVA –Slovensko by malo podľa podpredsedu hnutia Sme rodina a poslanca NR SR Milana Krajniaka nájsť štátnu ideu. Ako povedal dnes v rozhovore pre agentúru SITA, na Slovensku treba nájsť, čo nás spája.

slovakia

left justify in out

„Pomenujem to štátnou ideou alebo poslaním, ktoré Slovensko môže mať,“ uviedol. Poslaním Slovenska a územia, na ktorom žijeme, v histórii vždy bolo a aj dnes podľa neho je: byť hrádzou proti barbarom a obrana slobody. „Musíme brániť slobodu individuálnu, občiansku, ale aj národnú slobodu. Sem sa tlačili Mongoli, Turci, komunisti, nacisti. Toto územie je teda bod, kde sa vždy lámali expanzie rôznych barbarských civilizácií, ktoré sa snažili toto územie zmeniť na svoj obraz. Nikdy však nevydržali. Nikdy sa im to dlhodobo nepodarilo,“ vyhlásil Krajniak s tým, že výnimkou boli len Maďari, ktorí prijali kresťanstvo. „Akceptovali súhrn hodnôt, ktorý je viazaný na kresťanstvo,“ konštatoval.

 

Krajniak kritizoval aj súčasného pápeža. „Pápeža Františka mám rád a rešpektujem ho. Myslím si však, že v jednej veci sa mýli. Šokovalo ma, keď v rozhovore pre francúzsky časopis povedal, že za snahou vnímať európske korene ako kresťanské, vidí postkolonializmus,“ zdôraznil podpredseda hnutia Sme rodina. Pripomenul, že František hovoril o postupe Európy ako za čias pápeža Gregora Veľkého, keď sa po konci Západorímskej ríše tlačili do Európy barbari. „Tento veľký pápež vtedy donútil spoločnosť, aby tých barbarov prijala a integrovala. František si myslí, že by Európa dnes mala urobiť to isté. To je obrovský omyl. Pápež Gregor nabádal, aby spoločnosť barbarov prijala a integrovala. Podarilo sa to, pretože prijali kresťanstvo. Prijali základ. Integrácia bola postavená na prijatí kresťanstva. My dnes prijímame barbarov do Európy, ale nežiadame ich, aby prijali náš súhrn hodnôt. Tie eurojakobínske hodnoty, euroliberálno-LGBTI-ľavicové hodnoty, nestoja nikomu za to, aby ich niekto potreboval brániť,“ vyhlásil Krajniak.

 

Problém Európy vidí Krajniak v tom, že v nej vládne civilizácia Svätoplukových synov, ktorí keby držali spolu, dokázali by veľké veci. Dnes však podľa neho ľudia nemajú pocit, že ich niečo spája. „Pretože ideály eurojakobínov, ako sú ľavicoví liberáli, LGBTI aktivisti, euronadšenci, neoslovujú skoro nikoho. Sú založené len na čistom individualizme. Sú založené len na vlastnom ja. Keď niekto chráni iba svoje vlastné ja, tak nebude chrániť ja niekoho druhého. Každý má vlastné egoistické záujmy. Lenže taká civilizácia nemôže prežiť,“ myslí si Krajniak, podľa ktorého veľké integračné snahy v Európe už v minulosti boli. „Bola to ríša Karola Veľkého. Pokúšali sa o to Napoleon, Hitler, Stalin. Nikdy to však nefungovalo. Vždy sa takéto pokusy rozpadli. Takáto idea si totiž nedokáže získať srdcia ľudí,“ dodal poslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies