Kozák si výhru váži, no nepreceňuje: Je to o sebavedomí

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 07:39 • 2 min
Kozák si výhru váži, no nepreceňuje: Je to o sebavedomí

AUSBURG - Kvalitný výkon, hoci poznačený počasím. Poučný zápas, výsledok ktorého si treba vážiť, no nepreceňovať.

slovakia

left justify in out

Trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka po nečakanej, ale zaslúženej výhre na pôde úradujúcich majstrov sveta Nemcov 3:1 v Augsburgu potešil fakt, že jeho výber dokázal svoju konkurencieschopnosť.

 

”Nevstúpili sme do zápasu najlepšie. Najprv sme hrali trochu ustráchane, bolo v nás cítiť rešpekt pred súperom, preto úvodná časť zápasu vyznela jednoznačne v prospech domácich, ktorí dokázali využiť naše problémy v priestore.

 

Dostali sme gól, čo bolo logickým vyústením. Lenže potom sme zlepšili kombináciu, aj pohyb a mali sme tam výborný úsek na konci prvého polčasu. Strelili sme dva krásne góly a tak môžem povedať, že sme ukázali dosť futbalovej kvality. Po prestávke to bol viac boj ako futbal, ale obstáli sme aj v tom," zhodnotil 62-ročný kouč SR duel na zápasovej tlačovke a na zložitú situáciu s prietržou mračien a krúpami cez polčasovú prestávku, ktorá odložila druhé dejstvo o 26 minút dodal: "Škoda, že voda, ktorá sa liala cez prestávku, ovplyvnila dianie v druhom polčase. Keď sa vyskytli úvahy, či sa má hrať, moje stanovisko bolo, že prvoradé je zdravie hráčov, rozhodnutie bolo na rozhodcovi a organizátoroch."

 

Výhru v Nemecku, ktorého tréner Joachim Löw experimentoval so zostavou, čo však vôbec neznižuje výkon Slovákov, si Kozák váži. Nepovažuje ju ale za najväčšiu v trénerskej kariére: "Takéto víťazstvo poteší, ale predsa len výhra so Španielskom bola kvalifikácia, mala vysokú cenu a naštartovala nás na ME. Ale toto víťazstvo ma samozrejme teší, vážim si ho ja, aj hráči. Mužstvo má kvalitu. Dosiahlo už niekoľko cenných výsledkov. Je to o sebavedomí, keď idete na ihrisko, nemôžete tam ísť bez sebavedomia."

 

Na otázku, či už má v tejto chvíli jasno v zložení finálnej 23-člennej nominácie do Francúzska, Kozák ešte požiadal o trpezlivosť: "Nechajte ma ešte trošku vydýchnuť. Zajtra (pozn.-v pondelok 30. mája) dopoludnia máme k tomuto tlačovku, tam sa dozviete viac."

 

Slováci v tomto roku v štvrtom medzištátnom zápase dosiahli druhú výhru, resp. druhú za tri dni, keď v piatok v rakúskom Welse pokorili Gruzíncov tiež 3:1. Predtým v dueloch s Lotyšskom a v Írsku remizovali. Pred odchodom na šampionát absolvuje nováčik na ME generálku proti Severnému Írsku (4. júna v Trnave).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies