Kotleba sa snažil pomôcť bezvládnemu mužovi na ulici, od primátora chce vysvetlenie za ignoráciu polície

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 15:36 • 2 min
Kotleba sa snažil pomôcť bezvládnemu mužovi na ulici, od primátora chce vysvetlenie za ignoráciu polície

BANSKÁ BYSTRICA – Vysvetlenie od primátora Banskej Bystrice Jána Noska žiada predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a poslanec NR SR Marian Kotleba v súvislosti s jeho "nepríjemnou skúsenosťou" s mestskou políciou (MsP). Magistrát jeho list prevzal v pondelok (16.5.).

slovakia

left justify in out

Kotleba našiel 7. mája ležať na ceste na sídlisku Sásová bezvládneho muža a žiadal o pomoc MsP, ktorá neprišla. Informoval o tom na sociálnej sieti, kde zverejnil aj list a žiada o vysvetlenie, čo Nosko plánuje urobiť pre to, aby MsP slúžila v prvom rade ľuďom.

 

"Keďže mi nie sú životy spoluobčanov ľahostajné, snažil som sa mužovi pomôcť. Zistil som, že je pod vplyvom alkoholu, a preto som o 22.28 h zavolal na dispečing MsP, aby vyslali na miesto hliadku, ktorá by dotyčnému pomohla. Namiesto pomoci však službukonajúci dispečer reagoval arogantne a vyťahoval jednu výhovorku za druhou, prečo hliadku nevyšle. Napokon mi odporučil zavolať záchranku, čo som aj urobil," reagoval Kotleba v liste adresovanom prvému mužovi mesta pod Urpínom.

 

Ako v ňom tiež poznamenal, záležitosť už riešil s náčelníkom MsP, ktorý údajne "skonštatoval pochybenie zo strany MsP", a mal ho ubezpečiť, že prijme nápravné opatrenia.

 

Kotleba v liste vyjadril vieru, že opatrenia, ktoré Nosko prijme, budú dostačujúce na to, aby podobnú situáciu, keď človeka – obyvateľa Banskej Bystrice, žiadajúceho o pomoc pre svojho spoluobčana a MsP ho odmietne, už žiadny obyvateľ nebude musieť zažiť.

 

"Primátor mesta Ján Nosko sa s náčelníkom MsP stretol ešte minulý týždeň. Požiadal ho, aby celú situáciu prešetril a následne ho informoval, aké vyvodí dôsledky, respektíve aké opatrenia prijme. Zatiaľ však nedostal odpoveď. Predsedovi BBSK a poslancovi NR SR Marianovi Kotlebovi budeme na doručený list odpovedať štandardným spôsobom," konštatovala dnes pre TASR hovorkyňa mesta Zdenka Sekerešová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies