Kotleba ocenil výnimočných pedagógov Banskobystrického samosprávneho kraja

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 11:35 • 2 min
Kotleba ocenil výnimočných pedagógov Banskobystrického samosprávneho kraja

ZVOLEN – Pri príležitosti Dňa učiteľov predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba udelil v piatok (20.3.) popoludní cenu Mateja Bela najlepším pedagógom Banskobystrického kraja.

slovakia

left justify in out

V Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene vyznamenal učiteľov za pozoruhodné úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese. TASR o tom informoval hovorca BBSK Vladimír Gürtler.

 

Za celoživotnú prácu v školstve s mimoriadnymi výsledkami dosiahnutými vo výchove a vzdelávaní sa na prvom mieste umiestnila a cenu Mateja Bela získala Edita Moncoľová zo Strednej odbornej školy (SOŠ) v Hnúšti. Na druhom mieste predseda BBSK ocenil Zuzanu Kazárovú zo SOŠ informačných technológií v Banskej Bystrici. Tretie miesto získala Anna Bartóková z Gymnázia v Detve.

 

V kategórii autorstvo a implementácia medzinárodných projektov škôl, ktoré reprezentujú BBSK a Slovenskú republiku v zahraničí, získal prvé miesto Pavel Fiľo zo SOŠ Pod Bánošom v Banskej Bystrici. Po ňom si ocenenie prevzala Beáta Mogišová zo SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene a Radovan Mádel z Gymnázia Františka Švantnera v Novej Bani.

 

V tretej kategórii sa hodnotila príprava úspešných žiakov na celoštátne a medzinárodné súťaže a olympiády. Zvíťazila Elena Šlauková zo Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici, na druhom mieste bol ocenený František Strýček z Gymnázia v Detve a cenu za tretie miesto dostala Renáta Ertlová zo SOŠ obchodu a služieb v Žiari nad Hronom.

 

Predseda BBSK udelil aj špeciálnu cenu za najdlhšiu pedagogickú činnosť Márii Alene Stopkovej z Konzervatória Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici a Jozefovi Hazlingerovi, bývalému riaditeľovi SOŠ drevárskej vo Zvolene.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies