Kostarika naďalej šokuje: Zdolala aj Taliansko a postúpila!

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 07:31 • 2 min
Kostarika naďalej šokuje: Zdolala aj Taliansko a postúpila!

RECIFE - Futbalisti Kostariky si naďalej vynikajúco počínajú na majstrovstvách sveta v Brazílii, v piatkovom zápase v D-skupine na štadióne Arena Pernambuco v Recife senzačne zdolali Talianov 1:0 (1:0).

slovakia

left justify in out

Jediný gól duel si pripísal krátko pred koncom prvého polčasu hlavičkou Bryan Ruiz. Zverenci Jorgeho Luisa Pinta zdolali pri svojom vstupe do turnaja rovnako šokujúco aj Uruguajčanov (3:1), na konte majú šesť bodov a zabezpečili si postup do osemfinále. O druhom účastníkovi vyraďovacej fázy z D-skupiny sa rozhodne v utorňajšom zápase dvoch trojbodových tímov Uruguaja a Talianska. Štvrtý člen "déčka" Anglicko už nemá nádej na prienik do "vyraďovačky". 

D-skupina: 
Taliansko - Kostarika 0:1 (0:1) 
Gól: 44. Bryan Ruiz, ŽK: 69. Balotelli - 71. Cubero, rozhodovali: Osses - Astroza, Román (všetci Čile) 

 

 


Zostavy: 
Taliansko: Buffon - Darmian, Barzagli, Chiellini, Abate - De Rossi - Candreva (57. Insigne), Pirlo, Thiago Motta (46. Cassano), Marchisio (69. Cerci) - Balotelli 
Kostarika: K. Navas - Gamboa, Ó. Duarte, Giancarlo González, Umaňa, Júnior Díaz - Bryan Ruiz (81. Brenes), Borges, Tejeda (68. Cubero), Bolaňos - Joel Campbell (74. Ureňa) 

V úvodnej štvrťhodine zaujala len 7. min a v nej rohový kop Kostariky, ale pri hlavičke Borgesa nemusel Buffon zasahovať. Až v 27. min prvýkrát pohrozili aj Taliani - nepresnou strelou Thiaga Mottu. Vyložená šanca sa zrodila až po vyše polhodine, Pirlo geniálne našiel prihrávkou za obranu Balotelliho, ale taliansky kanonier neuspel prehadzujúc kostarického brankára. Skóre duelu otvoril krátko pred koncom prvého polčasu hlavičkou Bryan Ruiz zužitkujúc nezištný center Júniora Díaza. 
Druhý polčas otvoril priamy kop Pirla, s ktorým si Navas poradil. Kostaričania hrali zodpovedne v defenzíve a nepúšťali hráčov európskeho tímu do príležitostí. Stredoameričania boli spokojní s jednogólovým náskokom, nehrnuli sa do útoku a s prehľadom si udržali tesné vedenie až do konca. 

Hlasy: 
Cesare Prandelli (tréner Talianska): "Odovzdali sme maximum, ale súper hral excelentne v obrane a zablokoval každú našu prihrávku do ofenzívy. Nebojím sa, že by sme mali skončiť na šampionáte už v skupine, čaká na nás ešte jedno stretnutie. Teraz si potrebujeme odpočinúť a načerpať novú energiu, aby sme zvládli súboj s Uruguajom." 

Jorge Luis Pinto (tréner Kostariky): "Bol to krásny zápas. Veľmi ma teší, že sme z neho odišli so zdvihnutými hlavami. Ľudia v Kostarike si zaslúžia toto víťazstvo, od začiatku podporujú mňa i celý tím. Tento úspech patrí jednoznačne im." 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 2 2 0 0 4:1 6 - istý postup do osemfinále 
2. Taliansko 2 1 0 1 2:2 3 
-------------------------------------------------------------------- 
3. Uruguaj 2 1 0 1 3:4 3 
4. Anglicko 2 0 0 2 2:4 0 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies