Kosovská polícia zasiahla proti stúpencom zatknutého opozičného predstaviteľa

NETKY.SK • 13 Október 2015, 07:00 • 2 min
Kosovská polícia zasiahla proti stúpencom zatknutého opozičného predstaviteľa

PRIŠTINA - Kosovská polícia použila dnes slzotvorný plyn na rozohnanie niekoľko sto protestujúcich, ktorí na jej príslušníkov hádzali kamene. Demonštranti žiadali prepustenie popredného opozičného predstaviteľa zadržaného skôr v priebehu večera, informovala s odvolaním sa na svojho reportéra tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Opozičná strana Vetëvendosje (Sebaurčenie) oznámila, že jej zakladateľ Albin Kurti bol zadržaný, a to štyri dni po tom, ako na zasadnutí parlamentu vypustil slzotvorný plyn na protest proti nedávno dosiahnutej dohode medzi Kosovom a Srbskom.

Dohoda, sprostredkovaná Európskou úniou s cieľom zlepšiť vzťahy medzi Prištinou a Belehradom, okrem iného dáva oblastiam so srbskou väčšinou obyvateľov širšie právomoci. Opozícia v Kosove sa pokúša prinútiť vládu, aby od dohody odstúpila, pretože podľa nej ohrozuje územnú celistvosť Kosova.

 

Strana Vetëvendosje dnes v oznámení na Facebooku uviedla, že Kurtiho prevážajú na hlavnú policajnú stanicu v centre Prištiny, a vyzvala všetkých aktivistov a stúpencov, aby sa tam zhromaždili. Na výzvu reagovalo niekoľko sto ľudí, ktorí sa následne dostali do zrážok s políciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies