Košice sa rozlúčia s LM, Spilar: Očakávam lepší výkon ako v Kolíne

NETKY.SK • 7 Október 2014, 17:24 • 2 min
Košice sa rozlúčia s LM, Spilar: Očakávam lepší výkon ako v Kolíne

KOŠICE - Hokejisti HC Košice v stredu odohrajú posledný zápas v aktuálnom ročníku Ligy majstrov. Proti nemeckému Kolínu budú hrať už iba o konečné umiestnenie, no hostia by v prípade víťazstva v riadnom hracom čase ešte mohli pomýšľať na postup.

slovakia

left justify in out

Košičania sú pred záverečným zápasom v A-skupine na poslednej štvrtej priečke so ziskom štyroch bodov. Túto bilanciu sa pokúsia vylepšiť v zápase s Kolínom, proti ktorému v auguste štartovali svoju púť v Lige majstrov. "Obom mužstvám už ide len o to, aby neskončili na poslednom mieste. Verím, že sa bude hrať dobrý hokej. My sa na zápas tešíme, no škoda, že je posledný. Zápasy v Lige majstrov boli pre nás iné ako v domácej súťaži, porovnali sme sa v nich s európskymi mužstvami," uviedol pre TASR útočník Košíc Gabriel Spilar.    

 

Košičania v prvom vzájomnom zápase prehrali na ľade Kolína 1:2. "Pre nich to bol vtedy druhý zápas v príprave a teraz už sú v plnom zaťažení rovnako ako my. Myslím si, že podáme lepší výkon ako vtedy a lepší bude aj samotný hokej. Veľmi sa nedá vychádzať z prvého zápasu, keďže to bolo ešte v auguste a teraz je už október. Tešíme sa na zápas a verím, že vyhráme," poznamenal Spilar.

 

Hokejisti Košíc sú na prvom mieste slovenskej extraligy, no ich cieľom bol úspech aj v medzinárodnej súťaži. Po prvých troch zápasoch však boli bez zisku bodu a vytúžený postup do ďalšej fázy napokon nedosiahnu. "Chceli sme ísť ďalej, no treba si uvedomiť aj silu súperov. Škoda prvých zápasov, v ktorých sme nezbierali body. Je to trochu nešťastne naplánované na august, ale každý zo súperov mal rovnaké podmienky. Verím, že do Ligy majstrov postúpime aj o rok a potom budeme mať na čom stavať. Všetci sme sa poučili a o rok to môže byť lepšie," dodal Spilar.

Tabuľka A-skupiny CHL po 5. kole:
1. Kärpät Oulu          5 2 2 0 1   14:11  10
2. Bílí Tygři Liberec    5 3 0 0 2   15:12  9
3. Kölner Haie           5 2 0 1 2    9:12  7
4. HC KOŠICE                  5 1 0 1 3   10:13  4

Záverečný program A-skupiny:
streda 8. októbra, 17.30: HC KOŠICE - Kölner Haie
streda 8. októbra, 18.30: Kärpät Oulu - Bílí Tygři Liberec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies