Košičanov obvinili z hospodárskej trestnej činnosti

NETKY.SK • 1 Október 2014, 10:29 • 2 min
Košičanov obvinili z hospodárskej trestnej činnosti

BRATISLAVA/KOŠICE - Z hospodárskej trestnej činnosti obvinili dvoch Košičanov. Päťdesiatštyriročný konateľ od vlaňajšieho októbra neodvádzal poistné za zamestnancov, za to mu teraz hrozí trest na jeden až päť rokov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Košičan zase neodvádzal dane. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, neodvedením dane z príjmov zo závislej činnosti spôsobil škodu za viac ako 3 600 eur, nezaplatením dane z pridanej hodnoty, dane z príjmov fyzických osôb a dane z motorových vozidiel škodu viac ako 24 200 eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na tri až osem rokov.

 

Košickí policajti vyšetrujú aj ďalšie ekonomické trestné činy. Je medzi nimi aj prípad, keď osoba oprávnená konať v mene daňového subjektu so sídlom v Košiciach, neumožnila správcovi dane vykonať daňovú kontrolu dane z príjmov právnickej osoby. Tento prípad vyšetrujú ako marenie výkonu správy daní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies