Košičanov na jeseň naďalej trápi defenzíva, inkasovali už 14 gólov

NETKY.SK • 10 August 2014, 22:58 • 2 min
Košičanov na jeseň naďalej trápi defenzíva, inkasovali už 14 gólov

KOŠICE - Futbalistov MFK Košice aj naďalej trápi defenzíva a nič na tom nezmenil ani nedeľňajší zápas so Slovanom Bratislava, v ktorom opäť ťahali za kratší koniec (1:2). Po piatich kolách majú vo fortunaligovej tabuľke na konte nulu a nelichotivé skóre 5:14.

slovakia

left justify in out

"Je to katastrofálna situácia, pretože na začiatku jari sme mali úžasnú sezónu, keď sme v piatich alebo šiestich zápasoch nedostali ani gól. Teraz sme však v situácii, keď takmer z každej súperovej šance inkasujeme. Neviem, čo sa deje, pretože defenzíva nás zdobila a práve tým sme získavali body, že sme v nej boli poctiví. Robili sme, čo sme mali a ak to nebudeme robiť, tak ani do budúcna nás nečaká žiadna ružová situácia," uviedol po stretnutí jediný strelec gólu (81. minúta) MFK Miroslav Viazanko.

 

"Žlto-modrí" inkasovali dva góly v druhom dejstve, keď sa v 52. a v 69. minúte presadil Juraj Halenár. V oboch prípadoch po ideálnych prihrávkach zakončoval nikým nekrytý a nekompromisne potrestal hrubé košické chyby. "Slovan je skúsené mužstvo, a ak vyrobíme hrubé chyby, ako pri týchto dvoch góloch, tak ich využije. Má kvalitných hráčov, ktorí sú presne na takéto situácie stavaní. Našou úlohou bolo nepustiť ich do takýchto šancí, pretože pustiť ich do nich je smrť. A tento zápas to presne ukázal," hľadal príčiny prehry košický stredopoliar.

 

Hráči z metropoly východu strelili v piatich dueloch Fortuna ligy päť gólov, v každom jeden, no pri štrnástich inkasovaných to je veľmi málo. "Štrnásť gólov v piatich stretnutiach je žalostná vizitka pre celú našu defenzívu, pre celé mužstvo, pretože všetci sme zodpovední za obranu. Musíme s tým niečo robiť, pretože takto body nezískame. Niektoré tímy strelili približne toľko gólov ako my a majú šesť a viac bodov. Za inej situácie, pri lepšej defenzíve, by sme podstatne viac bodov a boli vyššie v tabuľke. Achillova päta je momentálne naša defenzíva," presne pomenoval problém košického futbalu v jesennej časti Fortuna ligy Viazanko.

 

Tréner Radoslav Látal postavil do ofenzívy od začiatku duelu aj navrátilca Dávida Škutku, ktorý bude v Košiciach hosťovať do konca sezóny z pražskej Slavie. "Prvý polčas sme mali pod kontrolou, nedostávali sme sa však do vyložených šancí. Neviem, čo sa stalo v druhom polčase, pretože v kabíne sme si hovorili, aby sme nezaspali jeho úvod. Po inkasovanom góle sme chceli niečo so zápasom urobiť, no dostali sme ďalší a už to bolo náročné. Súper sa totiž spoliehal na defenzívu, ktorá mu vychádzala," povedal pre TASR Škutka, ktorého mrzeli i viaceré nepremenené šance druhého dejstva. "Musíme sa z toho poučiť, ako v obrane i útoku, takéto šance by sa mali premieňať. Nemáme šťastie, možno sa však prikloni na našu stranu v ďalšom zápase," dodal Škutka, ktorý zasiahol do súťažného zápasu po zranení kolena.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies