Korupčná kauza Osrblie ide na súd

NETKY.SK • 19 December 2012, 12:02 • 2 min
Korupčná kauza Osrblie ide na súd

Korupčná kauza Osrblie ide na súd - Krimi Bývalý poradca expremiérky Ivety Radičovej - Martin N. pôjde pred súd.

slovakia

left justify in out

imgBývalý poradca expremiérky Ivety Radičovej - Martin N. pôjde pred súd. Spolu s ďalšími tromi mužmi ich navrhuje prokuratúra obžalovať z nepriamej korupcie. Prípad sa týka údajnej provízie za dotáciu na dokončenie Národného športového areálu Osrblie.

"Martin N. a Igor L. sú podozriví, že od Petra K. a Pavla P. prijali v júli 2011 úplatok vo výške 30.000 eur v súvislosti s vybavením dotácie vo výške 300.000 eur na dokončenie pozastavenej prestavby a rekonštrukcie Národného športového areálu Osrblie," informovala TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Prvým dvom hrozia tri roky väzenia, ďalším dva roky. Obžalobu podala prokuratúra na Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených spolu 1,6 milióna eur z ministerstiev školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády. Bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. zadržala polícia koncom júla 2011 pri preberaní označených bankoviek v hodnote 30.000 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies