Ako chce vláda riešiť nárast cien energií?

NETKY.SK • 1 Október 2021, 07:16 • 2 min
Ako chce vláda riešiť nárast cien energií?

BRATISLAVA - Vláda má tri možnosti, ako pomôcť ľuďom v súvislosti s očakávaným rastom cien elektriny, plynu a tepla. O riešení situácie s rastúcimi cenami energií by mala rokovať vládna koalícia práve dnes.

slovakia

left justify in out

Milan Krajniak o tom porozprával v diskusnej relácii televízie Joj Na hrane. Pôvodným Krajniakovým plánom pred niekoľkými dňami bolo rozloženie splátok. Takým spôsobom by sa podľa Krajniakových slov malo dosiahnuť to, aby nikomu nehrozilo, že mu pre neschopnosť platiť vypnú elektrinu alebo plyn. "Ale bude si to môcť rozložiť na dlhšie obdobie."  

 

img

 

Prvou možnosťou je zavedenie špeciálnej tarify pre ľudí, ktorí budú najviac postihnutí zvýšenými cenami energií. Druhým nástrojom je vyplácanie vratiek za energie. Tretím, najmenej preferovaným riešením, je odklad zálohových platieb za energie.

 

„Ak by sa niekomu stalo, že príde o prácu a má finančné problémy, mohol by si odložiť splátky podobne ako pri úveroch," povedal Krajniak. O riešení situácie s rastúcimi cenami energií by mala rokovať vládna koalícia práve dnes.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Milan Krajniak prišiel s kompenzáciou zdražovania energií

Exminister práce a sociálnych vecí (Smer-SD) Ján Richter poukázal na to, že ak sa zvýšia ceny energií, stúpnu aj ceny tovarov a služieb. „Vláda robí veľmi málo," povedal. Trh podľa exministra práce všetko nevyrieši. Poukázal na to, že minister hospodárstva Richard Sulík plánuje zaviesť dereguláciu cien energií.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies