Koniec SDKÚ?! Stranu opúšťajú viacerí členovia

NETKY.SK • 21 November 2014, 10:55 • 2 min
Koniec SDKÚ?! Stranu opúšťajú viacerí členovia

BRATISLAVA – SDKÚ-DS začali opúšťať viacerí členovia strany. Po tom ako oznámil odchod poslanec NR SR Martin Fedor, ktorý bol aj trenčianskym krajským predsedom SDKÚ-DS, odchádzajú ďalší.

slovakia

left justify in out

Zo strany vystúpil jediný primátor SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji Štefan Škultéty, ktorý bol v sobotu opätovne zvolený za primátora Trenčianskych Teplíc. V kraji zanikli viaceré stranícke organizácie. Spolu so Škultétym odišli aj ostatní členovia strany v tomto meste. Miestny zväz sa rozpadol v Prievidzi, v Partizánskom zo strany vystúpila väčšina členov. SDKÚ-DS mala doteraz v Trenčianskom kraji približne 350 členov.

 

Odchod členov strany sa začal už aj v Bratislave. Zo strany odišla dvojica bývalých hovorcov Michal Lukáč a Martin Maťko. Maťko donedávna pôsobil ako poslanecký asistent Pavla Freša. V súčasnosti je asistentom Fedora. Z SDKÚ-DS vystúpil aj šéf Kancelárie verejného ochrancu práv Marián Török, ktorý kandidoval za SDKÚ do parlamentu a v minulom volebnom období pôsobil ako tajomník poslaneckého klubu SDKÚ-DS v parlamente. 

 

Vo štvrtok večer rokoval mestský koordinačný výbor SDKÚ-DS v Bratislave. Ako povedal dnes pre agentúru SITA jeho člen Ján Bôcik, zo strany zatiaľ nikto neodchádza. „Nikto nevystúpil. Uvidíme čo sa udeje a na základe toho sa zariadime. Nemôžme si však nahovárať, že všetko je v poriadku. Nič nie je v poriadku,“ vyhlásil. 

 

Odchod zo strany ohlásila aj exšéfa Rádia Expres Eva Babitzová, ktorá do strany vstúpila iba nedávno.

 

Prezídium SDKÚ-DS vo štvrtok rozhodlo, že vnútrostraníckou situáciou sa bude 13. decembra zaoberať ústredná rada strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies