Konečne môžu pátrať po nezvestnom aj v prístave pri nemeckéj chemičke BASF

NETKY.SK • 18 Október 2016, 18:43 • 2 min
Konečne môžu pátrať po nezvestnom aj v prístave pri nemeckéj chemičke BASF

LUDWIGSHAFEN - Nemecká justícia začala konať v súvislosti s pondelkovým výbuchom a požiarom v areáli chemického koncernu BASF v priemyselnom meste Ludwigshafen v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom tlačová agentúra DPA i regionálna rozhlasová a televízna stanica SWR s odvolaním sa na prokuratúru vo Frankenthale a kriminálnu políciu v Ludwigshafene. Podľa nich sa na vyšetrovaní bude podieľať aj znalec z odboru.

 

Udalosť, ktorej príčiny stále nie sú jasné, si vyžiadala životy dvoch požiarnikov koncernu, ako aj takmer tri desiatky zranených, z ktorých sa osem ľudí nachádza vo vážnom stave v starostlivosti zdravotníkov.

 

Pátranie po jedinej osobe, ktorá figurovala ešte dnes na zozname nezvestných, dlho sťažovali unikajúce chemikálie v okolí dejiska, avšak popoludní sa konečne do prístavu dostalo aj špeciálne plavidlo, ktorého posádka sa pokúsi nájsť nezvestného požiarnika s využitím sonaru.

 

Hasičom sa podľa slov ich miestneho šéfa Petera Friedricha podarilo utesniť miesta na potrubí, odkiaľ unikali látky, čo umožňuje zintenzívniť pátranie v lokalite.

 

Pripravení potápači sa však vzhľadom na nedostatočnú viditeľnosť spôsobenú tmou dostanú k slovu až v stredu ráno. Ešte pred ich nasadením odčerpajú všetky škodliviny z lokality.

 

Zdravotný stav šiestich vážne zranených, ktorí stále ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti, nie je u niektorých z nich práve najlepší, naznačili dnes tamojšie zdroje.

 

Miestna správa rozšírila dnes preventívne opatrenia a vyzvala aj občanov ďalších štvrtí mesta - Pfingstweide, Edigheim, Oppau a Friesenheim, aby sa vyhli dlhším pobytom a práci vonku.

 

Navyše by dvere i okná príbytkov mali naďalej zostať uzavreté. Dôvodom je fakt, že hasiči permanentne konštatujú prítomnosť zvýšených hodnôt rôznych chemikálií pri meraniach.

 

Podobné preventívne opatrenia platia aj v Mannheime, meste ležiacom na druhom brehu Rýna oproti areálu spomínanej chemičky, kde však doteraz zvýšené hodnoty nenamerali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies