Koncern Daimler má spor so subdodávateľom Prevent

NETKY.SK • 22 August 2016, 14:17 • 2 min
Koncern Daimler má spor so subdodávateľom Prevent

STUTTGART - Nielen Volkswagen, ale aj automobilový koncern Daimler, má spor so svojím subdodávateľom, firmou Prevent. Prípad sa dostal na krajinský súd v Braunschweigu. Informuje o tom agentúra DPA. Prevent chce od koncernu náhradu škody 40 miliónov eur. Agentúru o tom dnes informoval hovorca súdu.

slovakia

left justify in out

Firma Prevent argumentuje, že Daimler nesplnil svoje zmluvné záväzky a zmluvu s ním riadne neskončil. Ide o spor, ktorý údajne vznikol v roku 2013, keď Daimler vypovedal záväzky na rok 2014.

 

Prevent s vymáhaním údajnej škody spôsobenej Daimlerom nepochodil už v roku 2014 na krajinskom súde v Stuttgarte. Požiadavku firmy následne zamietol aj odvolací súd spolkovej krajiny.

Hovorkyňa Daimleru potvrdila, že Prevent a jeho spoločnosti sú subdodávateľmi koncernu a komponenty mu prichádzajú bez problémov. Firma Car Trim nie je teraz stálym dodávateľom komponentov pre závod Mercedes-Benz.

 

S firmou ES Automobilguss, ktorá je v súčasnosti druhým subdodávateľom v spore s Volkswagenom, nemá teraz Daimler nijaké zmluvné vzťahy. V minulosti odoberal časť jeho produkcie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies