Kolesík sa chystá do Talianska a Gruzínska, dôvodom sú európske záležitosti

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 13:24 • 2 min
Kolesík sa chystá do Talianska a Gruzínska, dôvodom sú európske záležitosti

BRATISLAVA - Dva dni v talianskom Ríme a následne tri dni v gruzínskom Batumi. To je pracovný program poslanca Smeru-SD Andreja Kolesíka na najbližšie dni.

slovakia

left justify in out

V Ríme ho čaká stretnutie šéfov výborov pre európske záležitosti parlamentov členských štátov Európskej únie (COSAC Chairpersons Meeting). Kolesík je podpredsedom výboru, zastupovať bude Ľuboša Blahu (Smer-SD), ktorý sa nemôže zúčastniť. Do Batumi pocestuje Kolesík na medzinárodnú parlamentnú konferenciu. Informácie o pracovných cestách sú zverejnené na webstránke Národnej rady SR.

 

Kolesík pre TASR uviedol, že v Ríme budú šéfovia výborov riešiť napríklad priority predsedníctva EÚ. Rade Európskej únie predsedá od júla Taliansko. Počas nasledujúceho polroka sa mienia Taliani venovať najmä riešeniu nezamestnanosti mladých ľudí v Európe. Na stretnutí v Ríme sa má hovoriť aj o príprave plenárneho COSAC-u. "Tentoraz budú témou aj európske štrukturálne a investičné fondy pre roky 2014-2020," doplnil Kolesík.

 

Medzinárodná konferencia v Batumi bude zameraná na skúsenosti z integračného procesu do EÚ. Kolesík pripomenul, že Gruzínsko je prioritou slovenskej zahraničnej politiky. Sociálny demokrat má na konferencii vystúpiť s prezentáciou na tému "Zabezpečenie kontroly exekutívy v procese európskej integrácie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies