Kokosový olej

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:00 • 2 min
Kokosový olej

BRATISLAVA - Všetci ho vychvaľujú až do neba. Na internete asi nenájdete jedinú negatívnu recenziu. Tak sa poďte presvedčiť, či naozaj stojí za toľko chvály. Reč je o kokosovom oleji.

slovakia

left justify in out

Zaobstarať sa dá v drogériách ale aj v obchodoch so zdravou výživou. Využitie kokosového oleja je multifunkčné.

 

Pokožka a pleť
Kokosový olej je vhodný pre všetky typy pleti. V malom množstve si ho naneste na pleť a jemnými pohybmi vklepte do pokožky. Rýchlo zaschne a príjemný pocit aj vôňa vydržia dlho. Vhodný je aj na veľmi suché miesta ako sú napríklad lakte. Ideálny je aj na kožu okolo nechtov alebo na strie, ktoré po pravidelnom používaní doslova zmiznú. Veľmi vhodný je aj ako masážny olej. Pokožku zanecháva jemnú a zároveň sa dobre rýchlo vstrebáva. 

 

Vlasy
Môžete ho použiť ako balzam na vlasy alebo na masáž pokožky hlavy.Je vhodný na suché a poškodené vlasy či rozštiepené končeky. Dokáže odstrániť lupiny a výborne sa po ňom rozčesávajú vlasy. Ako na zábal z kokosového oleja? Votrite olej do vlasov, korienkom a pokožke hlavy sa vyhnite aby vlasy nepôsobili príliš mastným dojmom. Potom vlasy zabaľte do uteráku a počkajte 15 minút. Vlasy je potrebné následne dôkladne umyť.

 

Zuby
Kokosový olej má bieliace účinky. Odporúča sa každý deň po vyčistení zubov nechať pôsobiť lyžičku oleja v ústach na 15 až 20 minút. Ak nie ste zástancom tejto varianty, môžete jednoducho naniesť olej na kefku a vyčistiť si s ním zuby. Hneď po prvom použití vytvorí olej v puse veľmi príjemný pocit. Zuby sú hladké a lesklé. Pozorovať dokonca môžete aj rozdiel vo farbe zubov. 

 

Po opaľovaní
Veľmi aktuálne je teraz jeho použitie na spáleniny od slniečka. Kokosový olej spálenú kožou upokojí a zregeneruje. Ďalšie využitie oleja vám ušetrí miesto v kufri, nepotrebujete totiž Panthenol, stačí multifunkčný kokosový olej. 

 

Varenie
Kokosový olej sa tiež veľmi hodí v kuchyni. Na rozdiel od iných olejov sa pri vysokých teplotách neprepaluje. Ideálny je teda na varenie, pečenie i smaženie. Je veľmi chutný, takže sa dá aj len tak natrieť napríklad na toast. Obsahuje tiež celý rad vitamínov a dokonca pomáha aj pri redukcii hmotnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies