Kočner požaduje vyplatenie zmeniek v miliónoch eur od TV Markíza, žalobou sa už zaoberá súd. SaS považuje jeho praktiky za pochybné

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 11:41 • 2 min
Kočner požaduje vyplatenie zmeniek v miliónoch eur od TV Markíza, žalobou sa už zaoberá súd. SaS považuje jeho praktiky za pochybné

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je znepokojená z návratu spôsobov, ktoré vládli na Slovensku za éry Vladimíra Mečiara, keď pochybní podnikatelia a kriminálne živly vyliezali z podsvetia a operovali aj vo verejnom priestore.

slovakia

left justify in out

"Sme znepokojení s postupom Okresného súdu Bratislava V v prípade objavenia sa ďalších zmeniek, ktoré mal v minulosti vystaviť bývalý generálny riaditeľ Televízie Markíza Pavol Rusko," uviedol tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik.

 

Okolnosti, za akých tri zo štyroch podaní dostal jeden a ten istý sudca, liberáli nepovažujú za náhodu. Existuje tak podozrenie, že konanie o právoplatnosti zmeniek, ktoré podľa medializovaných informácií podal kontroverzný podnikateľ Marián Kočner prostredníctvom svojej firmy Správa a inkaso, je vopred rozhodnuté.

 

"Táto záležitosť vrhá veľmi zlé svetlo na Slovenskú republiku z hľadiska stability a predvídateľnosti právneho prostredia z pohľadu investorov a len potvrdzuje názory širokej verejnosti, že právo na spravodlivý proces existuje u nás len na papieri, lebo v skutočnosti hlavné slovo v súdnych sporoch majú peniaze, styky a korupcia," povedal predseda SaS Richard Sulík.

 

Strana SaS žiada ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, aby sa zaoberala týmto ďalším kostlivcom, ktorý vypadol zo skrine podnikateľa Kočnera, a svoju pozornosť zamerala na pomery, aké vládnu na Okresnom súde Bratislava V.

 

Súboj o televíziu Markíza medzi Pavlom Ruskom a Mariánom Kočnerom bol jednou z najväčších mediálnych káuz. Podnikateľ sa s finančnými nárokmi hlási opäť. Jeho spoločnosť Správa a inkaso zmeniek podala na súd žaloby za 69 miliónov eur.

 

Pred devätnástimi rokmi obsadila televíziu Markíza cudzia ochranka. Do budovy napochodovala ako sprievod firmy Gamatex podnikateľa Mariána Kočnera. Mávala súdnym rozhodnutím, že vlastní pohľadávku za desiatky miliónov korún a nárokovala si na podiel v televízii. Markízu prišli brániť davy ľudí a opozícia.

 

Spor medzi vtedajším riaditeľom televízie Pavlom Ruskom a jeho bývalým spolužiakom M. Kočnerom sa napokon urovnal. Kočnerove finančné požiadavky Markíza odmieta a pravosť zmeniek spochybňuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies