Koaličný nálet zabil najmenej 52 civilistov vrátane detí

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 13:27 • 2 min
Koaličný nálet zabil najmenej 52 civilistov vrátane detí

BEJRÚT - Počet civilných obetí koaličného leteckého útoku v severosýrskej provincii Halab stúpol na najmenej 52. Medzi mŕtvymi je aj sedem detí, pričom 13 ľudí je stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

V sobotu o tom informovala exilová Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv. Nálet sa uskutočnil v piatok. Letectvo koalície na čele s USA, ktorá zasahuje proti bojovníkom extrémistického Islamského štátu (IŠ), podľa organizácie omylom zasiahlo dedinu Birmahla na východnom brehu rieky Eufrat pri meste Halab. O život prišli príslušníci najmenej šiestich rodín. Útok sa odohral neďaleko miesta, kde kurdské milície bojujú proti povstalcom z IŠ.


Letecké útoky koalície si od začiatku kampane v septembri minulého roka vyžiadali už asi 2 100 mŕtvych. Spojené štáty uviedli, že správy o civilných obetiach berú vážne a vyšetrujú každé takéto podozrenie. IŠ obsadila okrem častí Sýrie aj rozsiahle oblasti susedného Iraku, kde Američanmi vedené sily uskutočňujú nálety od júla 2014. Konflikt v Sýrii si od svojho začiatku v roku 2011 vyžiadal už viac než 220 000 obetí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies