Koalícia pod vedením USA bombardovala pozície IS v Sýrii a Iraku

NETKY.SK • 23 Február 2015, 17:16 • 2 min
Koalícia pod vedením USA bombardovala pozície IS v Sýrii a Iraku

WASHINGTON - Spojené štáty so svojimi spojencami podnikli v nedeľu a dnes 25 náletov na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa velenie operácií.

slovakia

left justify in out

V Sýrii podnikla koalícia nálety pri mestách Hasaka, Kobané a Dajr az-Zaur. V Iraku zaútočila na militantov pri mestách Mosul, Kirkúk, Asad, Rutba a Tal Afar.
     

Do prevažne kurdského mesta Kobané sa medzitým vrátilo približne 4000 utečencov, ďalší však majú obavy z návratu na dejisko štyri mesiace trvajúcich bojov, v rámci ktorých Kurdi odrazili militantov z IS. V meste totiž zostalo množstvo nevybuchnutej munície.
     

Takmer všetci obyvatelia Kobané ušli pred islamistami do Turecka ešte vlani. Kurdské sily s podporou irackých Kurdov z takzvaných milícií péšmarga, ako aj takmer každodenné nálety koalície pod vedením USA vypudili ultraradikálnych sunnitských militantov z mesta koncom januára. Veľká časť predtým vyše 200-tisícového Kobané je zničená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies