Koalícia nemá 79, ale 75 hlasov, Matovičove štyri chýbajú

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:01 • 2 min
Koalícia nemá 79, ale 75 hlasov, Matovičove štyri chýbajú

Koalícia nemá 79, ale 75 hlasov, Matovičove štyri chýbajú

slovakia

left justify in out

img

Vládna koalícia nemá v parlamente 79, ale 75 poslancov. Tvrdí to nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič, ktorého vraj prekvapila informácia o počte hlasov. "Z médií som sa dozvedel, že štyri strany sa dohodli na tom, že vzniká nejaká nová koalícia a v parlamente má 79 hlasov. Nech rátam ako rátam, tak stále má len 75 a tie štyri hlasy mi tam chýbajú," povedal dnes na pôde parlamentu Matovič.
Reagoval tak na dohodu predsedov štyroch strán bývalej vládnej koalície, na základe ktorej by bolo možné aj pri prípadnom odvolaní Radičovej vlády podporiť v parlamente kabinet v súčasnom zložení väčšinou hlasov SDKÚ-DS, KDH, Mosta-Híd a SaS. Súčasťou dohody je záväzok podporiť štátny rozpočet na budúci rok a s ním súvisiace zákony, ako aj zrušenie priestupkovej imunity poslancov a otázka gastrolístkov. Takisto by mal byť za podpredsedu Národnej rady (NR) SR už v piatok (21.10.) zvolený doterajší šéf poslaneckého klubu liberálov Jozef Kollár.
Matovič pripustil, že sa ho predseda SaS Richard Sulík pýtal, za akých podmienok by štvorica poslancov z hnutia Obyčajní ľudia podporila novú koalíciu, pričom navrhol riešenie gastrolístkov, ktoré sa snažil pred časom Matovič presadiť pri novele Zákonníka práce. Matovičovi sa to však máli. Podporu novej koalícii si vie predstaviť, ak si ústavní činitelia zmrazia platy a politické strany zaplatia 10 miliónov eur potrebných na zorganizovanie marcových predčasných volieb. Otázku gastrolístkov, ktorá je zakomponovaná v dohode, považuje v tomto prípade za trápnu. "Sú tam trápne gastráče, nič viac. Pripadá mi to tak, že nás chcú opiť rožkom," vyhlásil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies