Kníhkupectvo v Pennsylvánii predávalo nafukovací vzor dokonalej ženy, po kritike ju stiahli

NETKY.SK • 5 Október 2015, 16:31 • 2 min
Kníhkupectvo v Pennsylvánii predávalo nafukovací vzor dokonalej ženy, po kritike ju stiahli

WEST CHESTER - Riaditeľka organizácie, ktorá vedie kníhkupectvo na Univerzite vo West Chesteri v americkom štáte Pennsylvánia, sa ospravedlnila za predaj nafukovacej bábiky veľkej 15 centimetrov a nazvanej "vzor dokonalej ženy". Správu priniesol americký spravodajský portál Huffington Post.

slovakia

left justify in out

Denník Delaware County Daily Times ešte minulý piatok uviedol, že študenti a fakulta westchesterskej univerzity dostali e-mailom ospravedlňujúci list. V ňom Donna Snyderová, riaditeľka organizácie Student Services Inc., napísala, že bábikou bola "veľmi prekvapená a osobne aj znechutená".


Bábika za osem dolárov sa predávala ako recesistický darček. Na obale bola znázornená žena oblečená v spodnej bielizni a nachádzala sa tam aj inštrukcia, že bábika sa sama nafúkne, ak ju kupujúci udrie. Keď sa bábika objavila v predaji, protestovalo proti nej približne 40 študentov. Vyhlásili, že stavia ženy do úlohy predmetu a podporuje násilie. Kníhkupectvo potom bábiku z pultov stiahlo. Mužská obdoba bábiky sa už vypredala, uviedol portál Huffington Post.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies