FOTO Monacké kniežacké dvojčatá prvýkrát ukázali verejnosti

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:54 • 2 min
FOTO Monacké kniežacké dvojčatá prvýkrát ukázali verejnosti

MONAKO - Monacké kniežacké dvojčatá, vrátane následníka trónu, dnes prvýkrát ukázali na verejnosti. Dav divákov reagoval nadšenými výkrikmi, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Monacká kňažná Charlene a jej manžel knieža Albert sa objavili na balkóne paláca a každý z rodičov držal v náručí jedného novorodenca zavinutého do bielej. Maličkého dediča trónu Jacquesa a jeho o dve minúty staršiu sestru Gabriellu pozdravovalo malé more červeno-bielych vlajok a transparentov.
     

Dvojčatá prišli na svet vlani 10. decembra cisárskym rezom dva týždne pred termínom a sú prvými, ktoré sa narodili v rodine Grimaldiovcov od založenia kniežatstva v 13. storočí. Bábätká sú pokračovateľmi rodu v bohatom mestskom štáte na Azúrovom pobreží, kde vládne už takmer osem storočí.
     

Knieža Albert je synom zosnulej hviezdnej hollywoodskej herečky Grace Kellyovej, z ktorej sa po vydaji za knieža Raineira III. v roku 1956 stala monacká kňažná Grace. Zahynula pri autonehode v roku 1982.
     

Bývalá juhoafrická olympijská plavkyňa Charlene a Albert II. sa zosobášili v roku 2011.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies