Kňaz, ktorý jazdil na drahom porsche čelil ostrej kritike. Čo sa s ním chystá spraviť?

NETKY.SK • 9 November 2017, 19:20 • 2 min
Kňaz, ktorý jazdil na drahom porsche čelil ostrej kritike. Čo sa s ním chystá spraviť?

VARŠAVA - Poľský kňaz, ktorý čelil kritike za to, že jazdil na drahom športovom aute značky Porsche, uviedol, že vozidlo predá a zisk z jeho predaja rozdá chudobným. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kňaz Wieslaw Maciaszek, farár v obci Kasina Wielka v Malopoľskom vojvodstve spôsobil v rámci miestnej komunity škandál tým, že sa vozil v automobile, ktorého hodnota bola vyčíslená na 400.000 zlotých (približne 110.000 eur).

 

Na margo svojho vlastníctva luxusného vozidla vydal Maciaszek písomné vyhlásenie, v ktorom sa farníkom ospravedlnil a uviedol, že "ak sa niekto cíti dotknutý", veľmi ho to mrzí. Svoje vyhlásenie prečítal aj počas bohoslužby. Poľská televízia TVN uviedla, že kauza kňazovho porsche farníkov rozdelila, pričom niektorí sa cítili pobúrení, iní sa postavili na jeho obranu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies