KMH Budapešť chce hrať v 1. slovenskej lige, rozhodne sa v stredu

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 15:56 • 2 min
KMH Budapešť chce hrať v 1. slovenskej lige, rozhodne sa v stredu

BRATISLAVA - Po medializovanom záujme zahraničných hokejových klubov o vstup do Tipsport Ligy dostala ponuku "zvonku" aj druhá najvyššia slovenská súťaž. O vstup do 1. hokejovej ligy sa uchádza maďarský klub KMH Budapešť.

slovakia

left justify in out

Jeho príchod je reálny aj z pohľadu komplikovanej situácie domácich mužstiev. Nové Zámky postúpili do najvyššej súťaže, prihlášku do novej sezóny 1. ligy nepodali Bardejov a Senica, Humenné nedohralo uplynulú sezónu kvôli poškodenému štadiónu a problémy má mať aj Prešov. Záujem o účasť pritom prejavil len víťaz 2. ligy HK 96 Nitra a tím MHC Martin B.

 

O podobe súťaže v nasledujúcom ročníku i možnej účasti zahraničného celku sa bude rokovať v stredu 25. mája na Valnom zhromaždení Združenia oddielov a klubov 1. ligy. Informuje portál prvaliga.sk. "Do 1. hokejovej ligy zatiaľ podali prihlášku Detva, Michalovce, Trnava, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Prešov, Považská Bystrica, Topoľčany a nováčikom bude MHC Martin B. Nad Nitrou zatiaľ visí otáznik. Senica sa zatiaľ prihlásila len do 2. ligy, ale čakáme, či nezmení svoj postoj. Viac-menej počítame s desiatimi účastníkmi. Senica má na prihlásenie do 1. ligy ešte týždeň. Bardejov definitívne končí," povedal predseda druhej najvyššej súťaže Róbert Ľupták.

 

KMH Budapešť mal pôvodne záujem štartovať v 2. lige, no je možné, že vďaka voľným licenciám bude pôsobiť o jeden stupeň vyššie. "S Budapešťou rokujeme a je možné, že príde do ligy ako jedenáste mužstvo. Definitíva padne v stredu. Ak by Budapešť išla do 1. ligy, odohrala by iba základnú časť a postúpiť do Tipsport Ligy by teda nemohla," pokračoval Ľupták.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies