Klose sa vyrovnal Müllerovi, ale necíti to tak

NETKY.SK • 7 September 2013, 12:31 • 2 min
Klose sa vyrovnal Müllerovi, ale necíti to tak

MNÍCHOV - Nemecký futbal má po piatku už dvoch historicky najúspešnejších kanonierov. Miroslav Klose strelil 68. reprezentačný gól a vyrovnal tým 39 rokov starý národný rekord v podaní legendárneho bombardéra Gerda Müllera. Tridsaťpäťročný Klose prispel k bezproblémovému víťazstvu Nemcov nad Rakúšanmi 3:0 v zápase C-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie.

slovakia

left justify in out

"Ten gól znamená pre mňa veľmi veľa, ale rozhodne to necítim tak, že som sa dostal na jednu výkonnostnú úroveň s Gerdom Müllerom. Ja som potreboval na 68 gólov dvojnásobný počet zápasov ako Gerd. To sa nedá porovnávať,” citovali útočníka Lazia Rím nemecké internetové zdroje. Pre štatistickú úplnosť: Klose rozvlniť sieť 68-krát v 129 zápasoch počas 12 rokov, v ktorých nastúpil za “Nationalelf” a Müllerovi stačilo na rovnaký počet gólov 62 reprezentačných zápasov za 8 rokov. "Miro je skvelý útočník a vynikajúci človek. Mal som tú česť spoznať ho počas jeho pôsobenia v Bayerne Mníchov. Zaslúži si byť držiteľom rekordu,“ vyhlásil nedávno 67-ročný Müller. 

Rodák z poľského Opole Klose skóroval prvý raz od kvalifikačného súboja so Švédmi v októbri minulého roka, ktorý sa skončil 4:4 a je to doteraz jediná bodová strata Nemcov v kvalifikačnom boji o Brazíliu. Po aktuálnom góle do siete Rakúska pred zaplnenou Allianz Arenou v Mníchove si však odpustil kedysi tak obligátne salto na znak oslavy. "Asi viete, koľko mám rokov. Kedysi som tie saltá robil, ale to už bolo dávno," pousmial sa rekordný strelec Klose do kamery ZDF. 

Klose strelecky debutoval v nemeckej reprezentácii 24. marca 2001 v zápase proti Albánsku. Má za sebou tri svetové šampionáty a z nich jednu striebornú (2002) a dve bronzové medaily (2006, 2010). Strelil na nich dovedna 14 gólov a aj v tomto smere je na tom rovnako s Gerdom Müllerom. V historickom rebríčku najúspešnejších kanonierov zo svetových šampionátov je pred nimi len Brazílčan Ronaldo. O jeden gól. Klose však spolu s Nemcami mieri na budúci rok na MS do Brazílie. A tam sa môže stať absolútnym rekordérom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies