Klopp nič nevie o zostave City, ktorí trénujú hlboko v lese

NETKY.SK • 20 November 2015, 11:08 • 2 min
Klopp nič nevie o zostave City, ktorí trénujú hlboko v lese

MANCHESTER - V tabuľke ich delí deväť bodov a deväť miest. Pokojne sa však môže stať, že favorit nezvíťazí.

slovakia

left justify in out

V šlágri 13. kola futbalovej Premier League v sobotu od 18.30 h na Etihad Stadium privíta líder Manchester City veľkého rivala FC Liverpool, momentálne desiaty tím tabuľky. Tréner hostí Jürgen Klopp s dávkou zveličenia tvrdí, že o súperovi a jeho prípadnej zostave nič nevie. Pritom Citizens trápia zranenia kľúčových ofenzívnych hráčov Sergia Agüera, Davida Silvu či Wilfrieda Bonyho. "Rozdiel medzi nami je ten, že my o nich nič nevieme. Oni trénujú kdesi hlboko v lese a ja som tam za nimi nebol. Budeme však pripravení, či už nastúpia s Agüerom, Silvom a Bonym alebo bez nich,“ cituje Kloppa server The Mirror.

Charizmatický Nemec prevzal potápajúcu sa loď Liverpoolu iba v októbri a po šiestich zápasoch bez prehry (3 víťazstvá - 3 remízy) nečakane podľahol v domácom prostredí Crystal Palace (1:2). Ani Manchester City sa v uplynulom kole Premier League pred reprezentačnou prestávkou nevyznamenal. Na trávniku poslednej Aston Villy uhral len bezgólovú remízu. Zostal však na čele premierligového pelotónu o skóre pred Arsenalom. Proti Liverpoolu sa očakáva, že po vyše mesačnej pauze sa konečne vráti do zostavy kanonier Agüero, ktorý pauzoval s natiahnutým stehenným svalom. "Verím, že budem môcť v sobotu nastúpiť. V tréningu robím všetko pre to, aby som bol kondične absolútne v poriadku a mohol hrať,“ cituje Agüera server ManCity. Argentínčan chýba v zostave svojho tímu od pamätnej päťgólovej kanonády do siete Newcastlu (6:1) z 3. októbra. "Nikdy na to nezabudnem, veď päť gólov v jednom zápase som strelil predtým len ako 12-ročný,“ vrátil sa Agüero k nedávnym okamihom slávy.

V podobnej situácii ako Agüero je aj útočník FC Liverpool Daniel Sturridge, ktorý päť týždňov stál pre boľavé koleno. Sturridge je podľa vlastných slov už dostatočne fit na to, aby nastúpil, ale Klopp je obozretný. "Po dlhom zranení nie ste nikdy stopercentne v poriadku na prvý zápas. Jeho kvality sú výnimočné, ale každý futbalista po zranení potrebuje tréning,“ povedal Klopp.

Anglické servery pred šlágrom víkendu upozorňujú na to, že Citizens v ostatných troch zápasoch Premier League u súperov až dvakrát remizovali 0:0, ale pred vlastnými fanúšikmi im to sype. "Doma je to iná pesnička. Pellegriniho zverenci skórovali až 20-krát v piatich zápasoch a vo dvanástich z ostatných trinástich zvíťazili. S Agüerom a možno aj Silvom v zostave sa ich ofenzívna sila zvýši mnohonásobne. Malo by sa to prejaviť na výsledku,“ napísal goal.com. Podľa BBC v ostatných šiestich ligových zápasoch medzi Manchestrom City a FC Liverpool padlo až 23 gólov, pričom 12:11 vedie City. "Môžu fanúšikovia opäť očakávať gólovú zábavu?" pýta sa server BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies