Klobúk dolu! To, čo dokázal tento muž, by spravil málokto!

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 10:28 • 2 min
Klobúk dolu! To, čo dokázal tento muž, by spravil málokto!

Pracovník čerpacej stanice sa zachoval ako ten najčestnejší človek na svete, hoci celú situáciu mohol vyriešiť úplne inak.

slovakia

left justify in out

Bol to bežný deň v práci, aký  Andy Patel zažíva pravidelne. Čerpaciu stanicu v Kansase, na ktorej pracuje, navštívili starí zákazníci a tradične si tu kúpili žreby. Popri tom, ako sa zarozprávali, Andy zabudol jeden z troch podaných lósov skontrolovať. Prezrel len dva, tie boli nevýherné. Po tom, ako zákazníci odišli si však uvedomil, že na jeden zabudol. Chcel to teda napraviť a dal sa na jeho kontrolu. To, čo zistil, ho šokovalo. Jeden z mužov, ktorí práve odišli, vyhral milión dolárov!

 

Je samozrejmé, že pri takej sume by každému prebehlo hlavou „čo keby som si tie peniaze nechal“, no Andy to neurobil. „Išlo o dobrých zákazníkov, ktorí k nám chodia už viac ako desať rokov,“ uviedol syn majiteľa benzinky ako vysvetlenie obdivuhodného činu svojho kolegu. Spoločne sa preto rozhodli, že skutočného majiteľa sumy okamžite vyhľadajú. Vydali sa preto do oblasti, kde mal bývať a po intenzívnom pátraní sa im to aj podarilo.

 

Keď výhercovi oznámili dobrú správu, rozžiaril sa. Bol taký šťastný, že už len kvôli tomuto pohľadu sa Andymu a jeho kolegovi oplatilo sumu odovzdať do správnych rúk.

 

Ako sa mladí muži vyjadrili, veria na karmu a na to, že všetko, čo v živote urobíte, sa vám raz vráti. A mali pravdu. Na svoju „odplatu“ ani nemusela čakať dlho. Ich obdivuhodný skutok ocenila aj tamojšia advokátska kancelária, ktorá ich obdarovala šekom v hodnote 1200 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies