Klienti CK, ktorí sa rozhodnú do Egypta necestovať, môžu zájazd stornovať

NETKY.SK • 1 Február 2011, 08:10 • 2 min
Klienti CK, ktorí sa rozhodnú do Egypta necestovať, môžu zájazd stornovať

Klienti CK, ktorí sa rozhodnú do Egypta necestovať, môžu zájazd stornovať

slovakia

left justify in out

img

Klienti slovenských cestovných kancelárií (CK), ktorí si kúpili zájazd do Egypta, ale pre nepokoje v tejto krajine sa nakoniec rozhodnú nevycestovať tam, majú nárok na stornovanie zájazdu a vrátenie peňazí. TASR o tom informoval viceprezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Stanislav Macko. Ministerstvo zahraničných vecí (MZ) SR dnes vydalo odporúčanie v najbližších dňoch do Egypta pre zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu v krajine necestovať.
      "Klienti musia navštíviť cestovnú kanceláriu, u ktorej si objednali zájazd, a vzhľadom na vyjadrenia rezortu ho majú nárok stornovať. Svoje peniaze za zakúpený zájazd dostanú naspäť," uviedol Macko.
      Podľa rezortu zahraničných vecí ich odporúčania nie sú pre cestovné kancelárie právne záväzné. "Zámerom rezortu je chrániť obyvateľov SR v čase týchto nepokojov. Cestovné kancelárie sa riadia svojimi zmluvnými pravidlami," vysvetlil pre TASR hovorca ministerstva Ľuboš Schwarzbacher.
      Podľa Macka odletel ostatný charterový let zo Slovenska do Egypta v sobotu 29. januára, ďalší je naplánovaný na 5. februára. "V Hurghade je v súčasnosti niečo vyše 80 turistov, ktorí využili služby slovenských cestovných kancelárií, ktoré sú našimi členmi. Podľa informácií od delegátov, ktorí sú v Hurghade, bola situácia ešte v nedeľu (30. 1.) podvečer pokojná bez náznakov nejakých nepokojov, ako to bolo v niektorých prípadoch medializované," spresnil.
      Cestovná kancelária SATUR svoj ostatný odlet dovolenkárov do Egypta zrušila. Ako TASR informovala marketingová riaditeľka spoločnosti Mária Gallová, rušia sa aj zájazdy na najbližšie dva termíny. Dovolenkárov v Egypte v súčasnosti nemá ani cestovná kancelária BUBO, najbližší zájazd má naplánovaný až na apríl. Cestovná kancelária Hydrotour mala na toto obdobie naplánované pobyty iba pre individuálne skupiny turistov, tie však podľa slov jej generálneho riaditeľa Mikuláša Milka zrušila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies