Kličko vyzval na pokračovanie protestov proti vláde

NETKY.SK • 1 Február 2014, 15:11 • 2 min
Kličko vyzval na pokračovanie protestov proti vláde

MNÍCHOV/BERLÍN - Ukrajinský opozičný politik Vitalij Kličko dnes dôrazne vyzval oponentov vlády prezidenta Viktora Janukovyča, aby vytrvali vo svojom zápase.

slovakia

left justify in out

"Bez boja nie je žiadne víťazstvo - preto musíme bojovať. Preto musíme bojovať za našu krajinu. A zvíťazíme," vyhlásil Kličko na demonštrácii v centre Mníchova pred niekoľkými stovkami stúpencov. Zdôraznil tiež, že Ukrajina má veľký potenciál. "Chceme sa stať modernou európskou krajinou, žiť s istou budúcnosťou," citovala ho agentúra DPA.

Kličko sa dnes zúčastňuje na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, kde by mal večer vystúpiť s krátkym prejavom.

Ukrajinská speváčka Ruslana Lyžyčková, ktorá sa pridala k protestnému hnutiu na kyjevskom Námestí nezávislosti, sa dnes vyslovila za sankcie Západu voči mocenskej elite na Ukrajine. Vláda Janukovyča je zodpovedná za "strašné násilie", uviedla na návšteve múzea niekdajšieho Berlínskeho múru v Berlíne.

"Žijeme vo veľkom väzení a toto väzenie sa nazýva Ukrajina," vyhlásila Ruslana, ktorá sa podľa vlastných slov obáva útoku na svoj život.

Držiteľov moci na Ukrajine speváčka obvinila, že svoje peniaze previedli do amerických a európskych bánk. "Keď tieto peniaze nenecháme ďalej prúdiť, násilné činy sa skončia," apelovala na príslušné sankcie. Z Berlína by mala aj Ruslana dnes odletieť na konferenciu v Mníchove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies