Klesajúce euro zvýši cenu dovoleniek

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 09:26 • 2 min
Klesajúce euro zvýši cenu dovoleniek

BRATISLAVA - Euro oproti americkému doláru rekordne slabne. Pritom väčšina mimoeurópskych miest "funguje" na tejto mene, čo znamená, že si tu dovolenkári siahnu hlbšie do vrecka.

slovakia

left justify in out

"Pád eura zdraží dovolenky", avizuje denník Nový čas.

 

Situácia sa môže ešte zhoršiť. "Očakávame ešte väčšie oslabenie, pretože koncom leta plánujú v USA zvyšovať sadzby. To bude mať určite tiež vplyv na oslabenie našej meny", uviedla pre denník Katarína Muchová, analytička Slovenskej sporiteľne.

 

Drahšie môžu Slovákov vyjsť aj výlety do Británie či Švajčiarska. Oproti švajčiarskemu franku napríklad euro oslabilo skoro o tretinu. Cestovné kancelárie sú však opatrné a tvrdia, že sa až tak veľa nezmení. "Neočakávame, že by malo prísť k zvyšovaniu cien dovoleniek. Nákupy kapacít v krajinách ako sú Turecko a Tunisko, sa realizujú v eurách, preto v týchto destináciách nepociťujeme negatívny vplyv klesajúcej hodnoty eura," uviedla Jana Zedníková z CK Satur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies