Kit Harington si zahrá v inscenácii Doctor Faustus

NETKY.SK • 27 Január 2016, 09:23 • 2 min
Kit Harington si zahrá v inscenácii Doctor Faustus

LONDÝN - Anglický herec Kit Harington, známy predovšetkým ako Jon Snow zo seriálu Hra o tróny (2011), si zahrá v inscenácii Doctor Faustus, ktorú pripravujú na londýnskom West Ende. Dvadsaťdeväťročný rodák z Londýna stvárni v hre z pera Christophera Marlowa hlavnú úlohu. Pôjde pritom o jeho prvú veľkú rolu na divadelných doskách od roku 2008.

slovakia

left justify in out

Harington podľa vlastných slov po návrate do divadla dychtil už dlho. “Dychtiť je skvelé slovo, no určite najviac som sa chcel vrátiť posledné dva roky,” priblížil. “Navštevoval som divadelnú školu a študoval klasické divadlo. Čo vám na divadelnej škole nepovedia, je, že väčšinu vášho času, ak máte šťastie, strávite na televíznej obrazovke,” dodal, pričom tiež uviedol, že pripravovaná inscenácia k nemu prišla v správnom čase a so správnymi ľuďmi. Predstavenie v réžii Jamieho Lloyda prinesie dve nové dejstvá, ktoré napísal Colin Teevan. Premiéru tvorcovia naplánovali na 9. apríla.


Christopher Catesby "Kit" Harington je známy napríklad aj z hororu Návrat do Silent Hill 3D (2012), dobrodružného fantasy Siedmy syn (2014) či drámy Pompeje (2014). Svoj hlas prepožičal jednej z postáv v animovanom filme Ako si vycvičiť draka 2 (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies