Kiska začal používať auto! Pri prvej ceste na východ sa mu pokazilo

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 10:50 • 2 min
Kiska začal používať auto! Pri prvej ceste na východ sa mu pokazilo

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska na žiadosť ministra vnútra Roberta Kaliňáka vo štvrtok pri svojej ceste na východ Slovenska nevyužil vládnu letku, ale prepravoval sa tam autom. To, ako na svojom facebooku informoval prezidentov hovorca Roman Krpelan, sa pokazilo. Prvú poruchu, ktorú sa policajtom podarilo odstrániť, malo auto pri Banskej Bystrici. Vtedy ešte nebolo podľa Krpelana nutné presadať do náhradného auta, ako sa to už stalo v minulosti. Do náhradného vozidla si musel prezident Kiska presadnúť pri Ivachnovej, kde sa auto definitívne pokazilo.

slovakia

left justify in out

Koalícia začala prezidentovi vyčítať využívanie vládnych špeciálov. Prezident prisľúbil, že obmedzí využívanie vládnej letky a začne sa prepravovať viac autom.

Poslanci NR SR okrem toho schválili aj uznesenie, v ktorom žiadajú prezidenta Kisku, aby lietadlá leteckého útvaru ministerstva vnútra využíval iba na cesty súvisiace s výkonom jeho ústavnej funkcie. Uznesenie v pléne parlamentu predniesol koaličný poslanec za SNS Anton Hrnko a podpísaní sú pod ním okrem neho aj poslanec za Smer-SD Martin Nemky a Elemér Jakab (Most-Híd).

Prezident Andrej Kiska letel podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka medzi Bratislavou a Popradom na vlastnú žiadosť 319-krát, lety stáli 789 525 eur. V rokoch 2015-2017 lietadlá letky MV vykonali podľa Kaliňáka vyše 800 letov s ústavnými činiteľmi SR. Z toho prezident letel 454-krát, premiér 183-krát, predseda parlamentu 66-krát a ostatní ústavní činitelia, najmä ministri, 178-krát.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) predložil informáciu o využívaní letky ministerstva vnútra za roky 2015 až 2017 na žiadosť poslancov za Smer-SD, ktorí vychádzali z medializovaných informácií, že prezident Andrej Kiska využíva letku na cesty, ktoré nie sú vždy služobné.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies