Regionálne testovanie v Rakúsku prerušilo lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 7 December 2020, 10:28 • 2 min
Regionálne testovanie v Rakúsku prerušilo lavínové nebezpečenstvo

VIEDEŇ - Regionálne testovanie v Rakúsku, ktoré sa začalo v piatok bolo prerušené. Pre silné sneženie a lavínové nebezpečenstvo sa uzavreli všetky odberové miesta.

slovakia

left justify in out

Rakúsko v piatok odštartovalo dobrovoľné hromadné testovanie, ktoré by podľa úradov malo pomôcť zabrániť rozsiahlemu zatváraniu krajiny.

 

Po ag podstúpia PCR test

Testovanie rýchlymi antigénovými testami prebehlo pilotne vo Viedni a západných spolkových krajinách Vorarlbersko a Tirolsko. 


Pozitívne testovaní ľudia do 24 hodín absolvujú konvenčné PCR testy a v prípade, že aj tie budú pozitívne, musia zostať v karanténe, rovnako ako ľudia, s ktorými boli v kontakte. 


Od začatia pandémie zaevidovali v krajine viac ako 300 tisíc nakazených a viac ako 3800 úmrtí. Počtom obyvateľov sa Rakúsko blíži k deviatim miliónom, za prvé dva dni sa dalo dobrovoľne otestovať približne 300 tisíc ľudí.

 

Prečítajte si tiež: https://www.netky.sk/clanok/rakusko-sa-inspiruje-slovenskom-a-otestuje-vsetkych-podla-viedne-sme-prikladom-uspechu

 

Sneh zablokoval odberné miesta

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz vyhlásil, že vláda dúfa, že sa otestuje čo najviac obyvateľov.

 

Proces testovania bol narušený zhoršením meteorologickej situácie. Niektoré časti Rakúska ochromil sneh.

 

Komunity v Alpách a tiež na ďalších miestach museli pozastaviť nedeľné plošné testovanie na koronavírus po tom, ako úrady zvýšili lavínové nebezpečenstvo na maximálny stupeň.

V niektorých oblastiach Tirolska napadlo od piatka do soboty 70 centimetrov snehu a vo východnej časti Tirolska zostalo bez elektriny 500 domácností po tom, ako na vedenie spadli stromy.

 

Nepriaznivá situácia pokračovala aj v nedeľu, testovanie tak bolo prerušené. 

Lavíny hrozia aj v susednom Taliansku a Švajčiarsku. Úsek diaľnice v Brennerskom priesmyku medzi Rakúskom a Talianskom sčasti uzavreli, došlo tiež k obmedzeniu vlakovej dopravy. Úrady momentálne rozhodujú o tom, či sa bude v testovaní pokračovať. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies